Super festival

Movement Croatia festival doveo najveća imena techna u Tisno

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Subota je bila u znaku dva kultna imena house i techno scene - Solomun i Sven Väth su pred krcatim plesnim podijem glavne pozornice u The Garden Resortu odradili svoju magiju

Movement Croatia u svom premijernom izdanju u Tisno je doveo najpoznatija imena house i techno scene. Kao nasljednik Movement festivala u Detroitu i Torinu, uz koje može ravnopravno stajati, Movement Croatia i ovo intimnije izdanje festivala u The Gardenu u Tisnom i klubu Barbarellas kroz pet dana predstavio je odličan lineup koji je opravdao očekivanja i pokazao najbolje od svjetske techno scene.

Dugoočekivani festival koji poseban je po tome što zvjezdana postava izvođača dolazi na manje boutique izadnje čime se već u početku Movement Croatia našao na listama najboljih ljetnih događaja. Prava mala oaza techno i house zvukova, smjestila se u skriveni zaljev koji tijekom dana pruža odmor pod suncem, noći pod zvijezdama donose energiju i odličnu zvučnu kulisu, a sve kulminira u klubu na otvorenom Barbarella’s.

Nastup sibirske techno dive Nine Kraviz, koja je svojim šarolikim setom uvela u jutro u klubu Barbarellas obilježio je prvi dan Movement Croatia festivala koji je za misiju uzeo pokazati najbolje od techno svijeta. Drugi dan bio je u znaku berlinskih teškaša Marcela Dettmanna i Bena Klocka koji su svojim žešćim zvukom dirigirali masom ljudi na main stageu, dok je naš techno znalac Petar Dundov odradio svoju magiju na Beach stageu i Barbarelli. Robert Hood je s kćerkom predstavio projekt Floorplan, a večer je bila u znaku ikone Steve Rachmada, kao i legendarnog Derricka Maya, začetnika projekta Movement u Detoritu, koji je u zoru uplesao s krcatim klubom Barbarellas.

Subota je bila u znaku dva kultna imena house i techno scene - Solomun i Sven Väth su pred krcatim plesnim podijem glavne pozornice u The Garden Resortu odradili svoju magiju. Solomun je redefinirao europsku house glazbu, a okićen nanjnovijom titulom najboljeg house DJ-a zaista je pokazao najbolje od žanra. Sven Väth je techno ikona koji je tri desetljeća dugo iskustvo još jednom opravdao pred mnoštvom koje je došlo vidjeti zašto s pravom nosi nadimak Papa Sven. Večer je završila uz moćni techno dvojac Octave One u klubu Barbarellas.

Nedjelja je bila u znaku Circoloco party branda koji je autoritet za dobru zabavu već godinama, s rezidencijom na Ibizi, svoju su selekciju donijeli u Tisno, a nastup dvojca Adriatique, kao i Jennifer Cardini u klubu Barbarellas bit će oni za pamćenje. Zadnji dan festivala s jednako je jakim line upom priveo prvo izdanje Movement Croatia festivala kraju. Uz nastupe kraljice minimala Margaret Dygas kao i Petre Inspirescua koji istražuje minimal pejzaže, večer je uplesala u klub Barbarellas u kojoj je poseban gost bio David Morales, house legenda koji je još jednom pokazao zašto je u samom vrhu, a večer je zatvorio sve traženiji Gerd Janson koji je svojim sjajnim setom u kojem se čuo techno, house, pa i disco, službeno zatvorio prvi Movement Croatia festival.

Uz nastupe nekih od najvećih imena techna današnjice, te posebnu intimnost i opuštenost festivala, Movement Croatia se pokazao kao jedan od miljenika festivalske publike ove sezone, te je još jednom velikim slovima upisao Hrvatsku na festivalsku mapu svijeta.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene