PRVACI HRVATSKOG GLUMIŠTA

'KAKO ŽIVOT' Nova predstava kazališta Moruzgva

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nova predstava Kazališta Moruzgva 'Kako život' od listopada u Maloj dvorani Lisinskog.

Kazalište Moruzgva Ecije Ojdanić najavljuje novu, devetu po redu predstavu, “Kako život”, praizvedbu teksta nagrađivane domaće autorice Nine Mitrović, u režiji Ivana Lea Leme. Predstava će pretpremijerno biti izvedena u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu 15. listopada, a zatim premijerno u Zagrebu 16. listopada, u Maloj dvorani KD Lisinski. Reprizne izvedbe su na programu 18. listopada, 21. studenog te 11. prosinca u u Maloj dvorani KD Lisinski.

Pogledaj i ovo Otvorenje salona žena zmaj Ecija Ojdanić pomutila pamet kratkom haljinom, a u ovom outfitu teško bi itko mogao pogoditi koliko ima godina!

U glavnim su ulogama prvaci hrvatskog glumišta Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić u alternaciji s Ecijom Ojdanić.

Predstava se bavi smiješnim i tužnim stranama života u domu za umirovljenike, a rađena je na bazi opsežnog istraživanja i brojnih intervjua autorice Nine Mitrović s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike.

Život u staračkom domu tekao je mirno dok se nije pojavio Andrija Kekez. On ne poštuje pravila, zna sa ženama, uživa u životu. Jedna će ga mlada žena pokušati obuzdati. Zauzvrat će dobiti nešto što nije očekivala. A troje starih ljudi naći će se usred ljubavnog trokuta.

Drama “Kako život” u svojoj srži nosi pitanje: Kako živjeti život na pravi način? Mogu li se izbjeći žaljenja i jesu li strahovi ono što nama upravlja? Ovo je priča o ljubavi i prijateljstvu, mladosti i starosti, životu i smrti. Priča o nama, kakvi jesmo i kakvi bismo mogli biti kad bismo se opustili i prihvatili život u svoj njegovoj nesavršenosti.

Asistent redatelja je Robert Orhel, scenografkinja je Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, oblikovanje tona i glazbu potpisuje Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Elvis Butković. Predstava je nastala zahvaljujući potpori Grada Zagreba, Ministarstva kulture te sponzora.

 


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene