Uzbuđenje u Splitu

Ivo Perkušić i Anamarija Asanović otkrili zajedničku ljubav

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nastup ansambla Lado u Spaladium Areni izvrstan je podsjetnik na hrvatsku bogatu kulturnu baštinu, izvrstan prikaz za sve mlade generacije.

Kulturno uzbuđenje vlada u Splitu. Glumac Ivo Perkušić, voditelj Dalibor Petko, modna dizajnerica Anamarija Asanović, vaterpolisti splitskog OVK POŠK i poduzetnica Snježana Mehun otkrili su zajedničku ljubav prema hrvatskoj plesnoj i kulturnoj tradiciji.

Pogledaj i ovo Jelena Radan (FOTO: Petra Sever) Sjajna kombinacija Vokalna suradnja Jelene Radan i Ladarica u kreacijama Damira Begovića

Ususret velikom godišnjem koncertu Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO koji nas u splitskoj Spaladium Areni očekuje 25. studenog u 19 sati, Splićani su ponosni što imaju priliku prisustvovati jednom od najznačajnijih i najljepših kulturnih događanja u Dalmaciji.

“U današnje vrijeme nameću nam se različite podvrste kulture za mainstream kulturu a u utrci za novostima jednostavno ne stignemo ni misliti o onome što je bilo jučer. Bez jučer nema ni sutra, posebno ako se radi o kulturnoj baštini jedne nacije, našem identitetu. Nastup ansambla Lado u Spaladium Areni izvrstan je podsjetnik na hrvatsku bogatu kulturnu baštinu, izvrstan prikaz za sve mlade generacije da se upoznaju s onim čemu u konačnici i oni pripadaju. Vjerujem da će nadolazeći koncert na koji smo svi ponosni i kojem želimo prisustvovati u nama osnažiti ponos što upravo u svojoj zemlji imamo takav dragulj kojeg što češće treba izlagati svjetlu da se bolje vidi njegov sjaj.” – izjavio je glumac Ivo Perkušić koji također njeguje tradicionalne i kulturne melodije spajajući portugalsku i hrvatsku glazbu kroz glazbeni izričaj Fado.

Na velikom glazbeno-plesnom spektaklu, LADO će Splićanima predstaviti tri nove izvedbe pjesama, plesova i običaja Slavonije, Baranje i Posavine. Pod svjetlima jedne od najvećih hrvatskih pozornica, uz potpuno uređeni bogati autentični izgled koji obuhvaća sve detalje od narodne nošnje, do frizure, šminke i umijeća predstavljanja narodnih vrijednosti, LADO obećaje nezaboravni doživljaj hrvatske kulturne baštine na jednom od najiščekivanijih događaja godine.

Uz pjesmu i ples najpoznatijeg hrvatskog folklornog ansambla, na velikom godišnjem koncertu nastupit će i umjetnici Kulturno-umjetničkog društva Jedinstvo Split. Jedno od najstarijih i najtrofejnijih kulturno-umjetničkih društava svojim će koreografijama i različitim plesnim stilovima posjetitelje odvesti na putovanje čitavom Hrvatskom.

Godišnje koncerte ansambl LADO ove je godine posvetio nekadašnjem dugogodišnjem umjetničkom direktoru Ivanu Ivančanu, a uz splitsku Spaladium Arenu, koncerti nas očekuju 4. studenog u Molvama, 13. studenog u HNK u Zagrebu, 17. studenog u HNK u Varaždinu, 19. studenog u GV Osijek te 23. studenog u zagrebačkoj KD Vatroslava Lisinskog.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene