Novi singl

Heaven Bend održao promociju spota za singl "Lažu te"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Bend "Heaven" je pop/rock bend osnovan prije otprilike četiri godine. Trenutna postava djeluje posljednje dvije godine.

U Kaknju je održana promocija spota za pjesmu "Lažu te" benda Heaven čiji je frontmen Vedran Tomičić, na bas gitari je Lordan Muzaferija, klavijature svira Senko Salihbegović, bubnjeve Adnan Teskeredžić, a često sarađuju i sa bubnjarom Jasminom Avdagićem. Veliki broj uzvanika popunio je prostor popularnog kakanjskog caffe-bara NUR da bi obilježili premijeru spota rađenog u produkciji "Frame", također Kakanjaca Sedina Kobilice i Adnana Kadića.

"Prije dvije godine slučajno smo uradili obradu pjesme "Žal" Šabana Šaulića u rock žanru. Najavili smo autorske stvari i bacili se na posao. Muziku, tekst i aranžman potpisuje moja malenkost, a kompletna pjesma “Lažu te” je snimana uživo. Mislim da pjesma ima onaj moderni zvuk koji smo tražili sa prizvucima buzukija i grčkih skala što je danas in", kazao je Tomičić.

O eventualnom albumu ove grupe Tomičić je kazao: "Danas je teško raditi albume, posebno iz financijskih razloga. Nemamo neki vremenski rok da to moramo uraditi, ali ćemo ubrzo krenuti u realizaciju druge pjesme, također u nekom modernom fazonu i odmah ćemo gledati da za nju uradimo spot." Bend "Heaven" je pop/rock bend osnovan prije otprilike četiri godine. Trenutna postava djeluje posljednje dvije godine. A zanimljivo je da su muzičari iz tri grada – Sarajeva, Kaknja i Visokog. A mogli ste ih čuti u Sarajevu, Travniku, Busovači, Kaknju, Visokom, Zenici i mnogim drugim bh. gradovima.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene