NOVA SURADNJA

Nema predaje za grupu Markiz!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Pjesma 'Predaja' koja najavljuje sam album donosi duet s Remi iz grupe Elemental

Priznati zagrebački rock'n'roll bend Markiz nakon dva studijska albuma, uspješnih singlova i niza priznanja te kraće pauze ušao je u studio gdje marljivo priprema nove pjesme za svoj treći studijski album koji bi trebao izaći tijekom 2017. godine.

Pogledaj i ovo showbuzz Moraš skupit sve Veliki i mali Dinamovci predstavili album 'Nema predaje'

"Veseli nas što se u naše redove na mjesto glavnog vokala ponovo vratila sjajna vokalistica Red Ines", ističe autor i gitarist Andrej Babić te dodaje, "Sve sitne nesuglasice i dječje bolesti smo ostavili u prošlosti. Ines se vratila, jer Markiz nije Markiz bez nje. Tu se nema što puno dodati. Nastavljamo dalje zajedno, još bolji i još jači nego prije".
Pjesma "Predaja" koja najavljuje sam album donosi duet s Remi iz grupe Elemental, a o samoj suradnji Andrej nastavlja: 'Remi mi je svojevremeno puštala neke stare snimke iz vremena kad je imala punk bend. Posebno mi se svidjela ta jedna pjesma, pa sam predložio da ju uzmem, prekrojim i dodam neki novi dio ako mislim da je potrebno. Kad smo ju dovršili, pjesma se jako svidjela Ines i odlučili smo da ćemo ju zajedno snimiti. Mislim da je melodija pjesme spoj prepoznatljivosti onoga što Remi radi s Elementalom i onoga što radi Markiz.

"Ni Ines nije štedila na riječima komentirajući samu suradnju: “Budući da je prošlo dosta vremena otkad je bend zadnji put ušao u studio u ovom sastavu, postojala je određena doza nervoze, jer zapravo krećemo ispočetka, no uz fenomenalnog producenta i genijalku Remi, sve je prošlo lako i zabavno. Ovo je Markizu prva ovakva suradnja i izuzetno mi je drago da se realizirala upravo s njom, jer osim što je neosporno talentirana glazbenica i prekrasna žena, svakako je i jedna snažna i sposobna osoba koja se ne boji reći kako stvari stoje.'


Produkciju pjesme potpisuje Ivan Božanić, producent i gitarist grupe Pips, Chips & Videoclips i ABOP-a što je još jedan dodatni argument da se radi o skladbi koja će zasigurno biti primijećena u eteru, a kako možemo zaključiti prema riječima i gošće Remi kreativan je proces prošao u vrlo opuštenoj i pozitivnoj atmosferi "Suradnja s ekipom iz Markiza bila je genijalno iskustvo – od zajedničkog skladanja pjesme do studija i spota! Super opušteni kreativci s kojima sam odmah našla zajednički jezik. Pjesma zvuči svježe, mislim da već dugo nije bilo ovako zanimljive suradnje dva ženska vokala u rock žanru. No, zato smo tu – da pomičemo granice ili ih brišemo! Ja sam presretna zbog prilike da se izrazim u ponešto drukčijem izdanju i da zapjevam s Ines koja je, po meni, najbolji ženski rock vokal u HR!"
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene