FILM RAJKA GRLIĆA

FILM 'USTAV REPUBLIKE HRVATSKE' Na uglednom Montreal World Film Festivalu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Hrvatski film na uglednom filmskom festivalu

Najiščekivaniji hrvatski film godine 'Ustav Republike Hrvatske' svjetsku premijeru imat će na uglednom Montreal World Film Festivalu krajem kolovoza. Montreal World Film Festival kojem je ovo jubilarno 40. izdanje objavio je danas natjecateljski program za koji je izdvojeno 22 filma iz cijelog svijeta, te se među njima našao film doajena hrvatskog filma, Rajka Grlića – 'Ustav Republike Hrvatske'.

Pogledaj i ovo showbuzz Predrasude i mržnja 'USTAV REPUBLIKE HRVATSKE' Ljubavna priča o mržnji

Montreal World Film festival je jedini natjecateljski festival A kategorije u Sjevernoj Americi.

Film donosi priču koja razotkriva sve naše netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima. To je priča o hrabrosti da danas budeš ono što jesi i pokušaju da se unatoč svemu voli. U glavnoj ulozi pojavljuje se proslavljeni srpski glumac Nebojša Glogovac u najkompleksnijoj filmskoj ulozi u karijeri.

Nebojša u filmu glumi umirovljenog profesora, koji je pritom deklarirani homoseksualac i transvestit, dok uz njega još igraju Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić, a scenarij potpisuje Ante Tomić zajedno s Rajkom Grlićem.

Ovogodišnje, jubilarno 40. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu održat će se od 25. kolovoza do 05. rujna. Više o festivalu saznajte na njegovoj službenoj stranici www.ffm-montreal.org

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene