Peto izdanje

Dimensions Festival u punom je pogonu!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dimensions Festival u punom je pogonu.

Peto izdanjeDimensions Festivala u punom je pogonu, svakodnevne i gotovo cjelodnevne elektronske vibre kreiraju neki od najutjecajnijih međunarodnih i domaćih glazbenika. U petak, 26. kolovoza, najveći festivalski stage The Clearing ugostit će jazz-fusion sastav Moritz Von Oswald Trio s jednim od začetnika afro beata Tonyem Allenom na bubnjevima i Maxom Louderbauerom. Publici će se predstaviti s ostvarenjima s posljednjeg albuma Sounding Lines kojeg krasi bogatsvo različitih dub, reggae i afro zvukova. Iza eksperimentalnog trojca, na istoj pozornici, slijedi nastup legendarnog čikaškog glazbenika i producenta Larryja Hearda koji će prvi put nakon 20 godina uživo nastupiti pod svojim monikerom Mr. Fingers upravo na Dimensionsu. Mr. Fingers je za ovu nesvakidašnju prigodu pripremio dinamičnu mješavinu soula i funka koja čini opus njegovih najboljih hitova.

Pogledaj i ovo PR DIMENSIONS - LAST DANCE IN THE FORT Rap izvođač godine Anderson .Paak i njegov bend The Free Nationals otvaraju Dimensions festival u Areni!

Podjednako bogat program nudi The Void, pozornica koja će ugostiti perjanice techno bastiona, etikete Ostgut Ton i kluba Berghain – pionirku berlinske techno i house scene DJ-icu Tama Sumo, hipnotičkim vokalima sklonog Massimiliana Pagliaru te velikog techno maga s nagnućem prema industrijskom i eksperimentalnijem zvuku – Marcela Dettmanna. Pozornica Moat će u petak udomiti kanadskog producenta i DJ-a Richia Hawtina koji će se posjetiteljima predstaviti stopostotnim techno setom posebno skrojenim za ovu beskompromisnu pozornicu koju će podijeliti s mlađim kolegama – sve popularnijim Rødhådom i domaćim DJ kolektivom Ekstrakt.

Na Mungo's Courtyard pozornici bit će napeto, gusto i plesno zbog nastupa mračnog britanskog producenta The Buga i izraelske MC Miss Red. Na istoj pozornici naći će se i Gaika, zanimljivi vokalist i producent iz Brixtona poznat po interesantnom spoju grimea, dancehalla, garagea, hip hopa i R&B-a. Svakako valja spomenuti i domaće snage Sirupa i regije koje će zavladati najmanjom, ali i vizualno najposebnijom pozornicom zvanom Noah's Ballroom - Vitanov i Ognjem, Mislav i Pytzek, Ali Güney i Damir Zekiri, Arsen, Bebetto te Borut Cvajner. Svakog dana The Beach stage iznjedri pokoje glazbeno iznenađenje u vidu opuštene, nepretenciozne, no brilijantne svirke. U subotu se radujemo glazbenoj selekciji losangeleskog DJ-a Awesome Tapes From Africa kao i njegovom amsterdamskom kolegi Antalu.

Zvijezda nedjeljnog line-upa Dimensions Festivala, jest australski future-soul kvartet Hiatus Kaiyote koji je u pet godina postojanja postao prava glazbena senzacija. Nastup na festivalu ujedno je i njihov koncertni debi u Hrvatskoj. Cijeli Dimensions, a posebno posljednji dan u znaku je živih svirki kojima će pridonijeti domaći virtuozi ABOP, čiji je posljednji album upravo izdan na domaćoj etiketi PDV, i kolege Chui. Čest gost festivala i najpoznatiji predstavnik domaće scene u svijetu Petar Dundov nastupit će na Moatu s Helenom Hauff i Intergalactic Garryjem – trojac koji nedjelju na Moatu čini jednom od najuzbudljivijih pozornica. Večer na The Gardenu obilježit će nastup domaćeg disco-house producenta Ilije Rudmana.

U prodaji je ograničen broj povoljnijih jednodnevnih (250 kuna), dvodnevnih (500 kuna) i trodnevnih festivalskih ulaznica (700 kuna) za posjetitelje iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova. Ulaznice se mogu kupiti na glavnom festivalskom ulazu, na blagajnama koje rade po sljedećem rasporedu:
Petak 26. kolovoza – 11 do 04
Subota 27. kolovoza – 11 do 04
Nedjelja 28. kolovoza – 11 do 02

Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su na:

www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest
www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival

Službeni Facebook event:

https://www.facebook.com/events/909456245788138/

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene