Imamo detalje dolaska!

Neponovljiva i jedinstvena! Svjetska diva stiže u Pulu!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Grace Jones u Pulu dolazi s čak deveteročlanim bendom, a za njen nastup se sprema i najveća produkcija koju su organizatori do sada postavili...

Još nas samo deset dana dijeli od početka šestog Dimensions festivala, a spektakularno otvorenje je zakazano u pulskoj Areni u srijedu 30. kolovoza. Prekrasni ambijent amfiteatra po prvi puta u regiji ugostit će neponovljivu Grace Jones, legendarnu ikonu koja već tri desetljeća definira glazbu, modu i umjetnost, te je neizostavan dio enciklopedija pop kulture.

Pogledaj i ovo showbuzz Svjetska ikona Potpuno raspametila Arenu: Grace Jones oduševila u Puli!

Grace Jones u Pulu dolazi s čak deveteročlanim bendom, a za njen nastup se sprema i najveća produkcija koju su organizatori do sada postavili, zbog čega će Arena zasjati u potpuno novom svjetlu. Posebna konstrukcija pozornice na pozornici, duga čak više od 10 metara, napravljena samo za Grace, kao i specijalno osvjetljenje, samo su dio spektakularnog koncerta koji će obilježiti otvorenje Dimensions festivala. Njeni koncerti uvijek uključuju sjajan live nastup, originalnu kostimografiju, te pršte od energije, uzbuđenja i provokativnosti i dio su potpunog iskustva kojim Grace još jednom dokazuje da je bezvremenska umjetnica i živuća ikona.

Poznata po svojoj androgenoj pojavi, jednako kao i po svojoj glazbi, 68-godišnja Grace Jones i dalje je inspiracija mnogim umjetnicima. Karijeru je počela kao model, postala je muza brojnim fotografima, okušala se i na filmu, a svijetu je podarila mnoštvo nezaboravnih hitova. Nakon 19 godina pauze, vratila se na scenu 2009. sa zapaženim albumom "Hurricane". Od tada nije prestala nastupati, a na pozornici je jednako originalna kao i na početku karijere. U listopadu izlazi dokumentarni film "Grace Jones: Bloodlight and Bami" redateljice Sophie Fiennes koji će nam dati intimni uvid u život ove velike glazbene i modne ikone. Ironično, objavila je i memoare "I’ll Never Write My Memoirs" koji portretiraju njen uzbudljivi život.

Neumorna Grace Jones prošle je mjesece ispunila s nekoliko probranih nastupa među kojima su španjolski Primavera festival, engleski Wilderness, i švicarski Montreux Jazz Festival, a ovo će biti jedinstvena prilika vidjeti ikonu u magičnom ambijentu pulske Arene. Jednako tako poznat po svojim nastupima je elektronski super-bend Moderat, trojac kojeg čine članovi Modeselektora i Apparat, predvodnici berlinske scene, koji su svoju glazbu prenijeli na sve kutke svijeta. Ovo će biti i jedinstvena prilika vidjeti Moderat uživo, budući da su najavili prestanak djelovanja, a ovo ukazanje je jedno od zadnja tri nastupa u karijeri. Na tragu prošlogodišnjeg koncerta u Areni bit će i nastup eksperimentalnog jazz benda Henry Wu presents the Kamaal Williams Ensemble, te jednog od najuzbudljivijih bubnjara današnjice i kompozitora Mosesa Boyda.

Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti u Entrio sistemima i prodajnim mjestima, a blagajne kod Arene radit će od ponedjeljak i utorak od 15:00 do 21:00 te u srijedu od 15:00 do 23:30. Cijena ulaznice je 325 kn.

Ekipa Showbuzza ima 2x2 ulaznice za Grace Jones! Možete ih osvojiti OVDJE!

Ekipa Showbuzza ima 2x2 ulaznice za Dimensions festival! Možete ih osvojiti OVDJE!

Probrana glazba na sedam pozornica Dimensions festivala

Nakon velikog otvorenja, Dimensions festival, jedan od najuglednijih u svijetu elektronske glazbe, se vraća na ikonsku tvrđavu Punta Christo od 31. kolovoza do 3. rujna, s preko 150 izvođača, sedam pozornica, divnim okruženjem s pogledom na Brijune i publici omiljenim zabavama na brodovima dovodeći glazbenike i publiku iz cijelog svijeta na čarobnu tvrđavu pored Pule. Svaku od pozornica Dimensions festivala krasi jedinstven karakter i savršeno ozvučenje, od opuštene pozornice na plaži na kojoj se preko dana tik uz more mogu poslušati koncerti i DJ setovi iz svijeta soula, disca i world glazbe, pa do kultne The Moat pozornice, 100 metara dugog rova, mjesto poklonstva za sve ljubitelje techna i electra.

Glazbene kombinacije snova čine imena od lokalnih legendi do međunarodno cijenjenih umjetnika. Nepogrešivi Floating Points, funk soul legende u punom sastavu Cymande, techno kralj Jeff Mills i kraljica minimalnog techna Nina Kraviz samo su neka od imena koja će režirati glavnu pozornicu. Marcel Dettmann, jedno je od vodećih imena suvremenog techna, dok Theo Parrish uz poseban cjelonoćni set dolazi na tvrđavu, a priključuje im se legendarni Gilles Peterson. Više od 20 brodova krenut će na morsku avanturu iz festivalske luke podno tvrđave, a na njih će se ukrcati predstavnici najpoznatijih izdavačkih kuća i niz odličnih imena s vrha liste izvođača.

Kampiranje u kampu Brioni je najpovoljnija opcija smještaja na Dimensions i Outlook festivalu i odličan način da osjetite festivalsku atmosferu, a u prodaji su povoljnije kamp ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije, a mogu se naći na ovom linku.

U pretprodaji su povoljnije regionalne festivalske ulaznice, po cijeni od 850 kuna za sve dane festivala (festivalska ulaznica ne uključuje i koncert otvorenja). Ulaznice se mogu kupiti u Entrio sistemima i na Entrio prodajnim mjestima. Na festivalskim blagajnama bit će moguće kupiti 3-dnevne ulaznice (700 kn), 2-dnevne ulaznice (500 kn) i jednodnevne ulaznice koje se mogu kupiti na taj dan (250 kn).

Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su na:

www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest
www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival
Službeni Facebook event

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene