ima i goste

Danijela Martinović na svoj rođendan poklanja novu verziju megahita "Svileni", poslušajte kako zvuči

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nova verzija pjesme stavljena je u gipsy swing aranžman. Ritam prati i stajling inspiriran 40-im godinama u tri pastelne boje.

Nakon što je ranije ove godine predstavila album ‘Neopisivo’ s odabirom najvećih hitova obrađenih na potpuno novi način, Danijela Martinović za svoj rođendan poklanja publici 'Svileni'. Megahit 90-ih, u potpuno novom ruhu – glazbenom i vizualnom.

Pogledaj i ovo In Magazin: Josip Plavić - 2 Hoće li biti suradnje? Partner Danijele Martinović progovorio o odlasku iz policije i povratku velikoj ljubavi: "To je jedna njena strana koju ljudi ne vide"

'Kada smo prije gotovo godinu dana Tomislav Modrić i ja slagali popis pjesama koje će se naći na albumu 'Neopisvo', oko mnogih pjesama smo se lomili i premišljali, ali jedno je od početka bilo sigurno i jednoglasno – 'Svileni' je neizostavan dio repertora!', priča Danijela.

'Svileni' je Danijela prvi put snimila prije punih 30 godina, no i dan danas ovaj poznati hit pjeva se svugdje punim glasom. Vrlo upečatljiv, tada je, kao i sama pjesma bio je i spot, u kojem je Danijela premijerno pokazala novu kratku frizuru i cjelokupan imidž. 'Kratka kosa, velnice, crveni ruž za usne i nezaboravan narančasti kompletić bez jednog rukava i kratkim hlačicama…tada je osmislila legendarna Višnja Trusić.', prisjeća se Danijela.

Nova verzija pjesme stavljena je u gipsy swing aranžman. Ritam prati i stajling inspiriran 40-im godinama u tri pastelne boje – žutoj, tirkiznoj i ružičastoj, a spoj je modernih materijala pretočen u vintage odjevne kombinacije. Sve kreacije potpisuje novi modni brend 'Sugar free'. Kao i tada, video spot i danas prati vrhunska tehnologija. 'Koristili smo tehniku 3D virtualnih setova i digitalne nadogradnje postojećih setova. Snimanje u toj tehnici savršeno je odgovaralo pjesmi jer je originalan spot snimljen na 'green screenu' te se koristila tehnologija koja je tada bila relativno nova i u povojima, a ova verzija svojevrstan je homage tom spotu', rekao je Dario Radusin, režiser spota.

Posebnu notu svojim troglasnim pjevanjem 'Svilenom' su dale djevojke iz 'Gelato sisters' tria. 'Gelato sisters' izvode i obrađuju modernu glazbu u retro stilu. Sestre Neda i Sanja Parmać zajedno sa Janom Valdevit harmoniziraju vokale po uzoru na najpopularniji swing trio svih vremena Andrew sisters. 'Upravo smo u periodu kada radimo na svom prvom albumu na kojem će se naći obrade mnogih domaćih hitova i dobile smo poziv koji se ne odbija - s Danijelom snimiti Svileni, pjesmu koju smo pjevušile od kad smo prvi put uzele mikrofon u ruke.', rekla je Neda Parmać.

Od 'novog' Svilenog, puno se očekuje: 'U šali sam rekla Dariu Radusinu- režiseru spota, 'Svileni' se i slušao i gledao punih 30 godina, što znači da se ova verzija mora slušati makar još toliko...(smijeh).', ispričala je Danijela.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene