BOGAT IZVEDBENI CIKLUS

BADco. kreće u novu sezonu izvedbom 'Stranca' i plesnom predstavom ''Spore''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jedna od najuspješnijih umjetničkih organizacija u regiji, BADco., počinje novu sezonu izvedbom odlično prihvaćenog ''Stranca'' i premijere nove plesne predstave ''Spore''.

Kolektiv BADco., jedna od najuspješnijih umjetničkih organizacija iz područja izvedbenih umjetnosti u Hrvatskoj i regiji, u novu sezonu kreće novom izvedbom "Stranca" 13. listopada, dok će se krajem mjeseca održati premijera novog projekta – "Spore".

Pogledaj i ovo showbuzz Kazališna skupina BADco. poziva na premijeru plesne predstave “Spore”

Predstava "Stranac" u režiji Gorana Sergeja Pristaša, inspirirana istoimenim Camusovim romanom, premijerno je izvedena još 2015. godine, a nakon pozitivnih kritika i gostovanja, vraća se pred zagrebačku publiku. Nova izvedba projekta, koji preko Camusovog antijunaka Meursaulta sagledava socijalna i sistemska licemjerja sakrivena iza odnosa zasnovanih na transparentnosti, zakazana je za četvrtak, 13. listopada u Zagrebačkom plesnom centru u 21 sat, i to u sklopu konferencije "Otvoreni grad", koja kroz trodnevni kulturni program otvara perspektivu razvoja gradova s obzirom na njihovu otvorenost prema drugim kulturama. Valja naglasiti kako se ulaznice ne naplaćuju - donacije gledatelja su dobrodošle te će biti iskorištene za podršku izbjeglicama u procesu integracije u hrvatsko društvo.

Dramaturgiju i tekst potpisuje Goran Ferčec, a u izvedbi sudjeluju Nikolina Pristaš, Zrinka Užbinec, Ana Kreitmeyer, filozof Petar Milat, glazbenici Alen i Nenad Sinkauz. Crteže i oblikovanje scene potpisuje Siniša Ilić, a kostimograf je Silvio Vujičić. Konferencija "Otvoreni grad" je dio programa platforme Operacija grad: Upgrade, koja počinje 13. i traje do 15. listopada. Brojne radionice i diskusije održat će se u Staroj vojnoj bolnici u Vlaškoj 87, a 14. listopada će se na Novoj akademijskoj sceni Akademije dramske umjetnosti u Frankopanskoj 22 održati predavanje uvaženog indijskog književnika, redatelja, dramaturga i kulturnog aktivista Rustoma Bharuche.

Nakon reprizne izvedbe "Stranca", BADco. će u Kinu Studentskoga centra u Zagrebu publici premijerno predstaviti novi projekt, pod imenom "Spore". Premijera će se održati 28. listopada u 20 sati, a prve redovne izvedbe su na rasporedu 29. i 30. listopada u 20 sati.

Radi se o vrlo zanimljivom projektu koji pristupa problemu slobodnog tijela u plesu, analizirajući pritom fenomen okreta i obrtaja tijela oko vlastite osi, koji se, na metaforičkoj razini, ogleda u poeziji američke pjesnikinje Anne Boyer, koja vlastito iskustvo života umjetnice, žene, majke, nastavnice, partnerice, aktivistice, prijateljice, razlaže sloj po sloj.  U izvedbi sudjeluje osam studentica s Danske nacionalne akademije za izvedbene umjetnosti, koje su trenutno na stažu u BADco.-u, a pridružuju im se Lana Hosni i Ivana Pavlović. Helge Hinteregger potpisuje glazbu, Igor Pauška oblikovanje prostora, Silvio Vujičić kostimografiju, a Jasmin Dasović oblikovanje zvuka.

BADco. ovim će dvama projektima otvoriti novu sezonu, najavljujući tako bogati izvedbeni ciklus, kako na zagrebačkim scenama, tako i na njihovim gostovanjima diljem Europe.

 


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene