The Garden Brewery

Ne propustite glazbenu legendu: Andrew Weatherall ovog petka u Zagrebu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Weatherall ostaje jedno od najomiljenijih imena koja se mogu vidjeti u klubovima, stoga ne propustite njegovo zagrebačko gostovanje.

Već tri desetljeća Andrew Weatherall je jedna od najcjenjenijih ličnosti glazbene scene, producent i DJ, a ova istinska legenda dolazi u The Garden Brewery u petak 29. rujna na dan izlaska novog albuma "Qualia". Uz solo projekte, autorske albume, remiks-izdanja, setove koji putuju svim sferama glazbenih žanrova, Weatherall ostaje jedno od najomiljenijih imena koja se mogu vidjeti u klubovima, stoga ne propustite njegovo zagrebačko gostovanje.

Pogledaj i ovo PR THE GARDEN BREWERY Objavljena je satnica A Weekend Block Partya koji slavi proljeće uz open air festival na Žitnjaku

Ikona glazbene scene

DJ, producent, vlasnik izdavačke kuće – u 30 godina stvorio je jedinstvenu karijeru. Po mnogima jedan od najboljih selektora u glazbenoj industriji, Weatherall ima enciklopedijsko znanje o glazbi, njegova eklektična zbirka ploča puna je svega, od low tempo bisera do house i techo traka punih perkusija, njegova radijska emisija na NTS-u "Music Is Not For Everyone" pravo je audioblago, njegove riječi i remiksi nose težinu, a on i dalje nastavlja definirati jedinstveni pristup plesnoj glazbi.

Impresivna lista suradnika

Kroz svoju karijeru Andrew je, pod vlastitim imenom ili nekim od svojih autorskih projekata, surađivao ili remiksirao zaista sjajnu postavu izvođača. Njegovi remiksi uključuju imena kao New Order, My Bloody Valentine, Primal Scream, a ti rani remiksi bili su zaslužni za pomalo nespretno imenovanje indie dance scene 90-ih. Nastavio je rad na trakama izvođača kao što su Stereo MC’s, Mark Lanegan, Saint Etienne ili Noel Gallagher, a surađivao je i s Paulom Oakenfoldom, Mobyjem, Beckom ili Fuck Buttons za čiji trijumfalni album Tarot Sport potpisuje.

Jedan od najsvestranijih umjetnika

Selektor, DJ, producent, vlasnik izdavačke kuće, autor koji stvara pod vlastitim imenom ili pod kapom projekata Sabres Of Paradise ili Two Lone Swordsmen, sve je to samo dio Andrewovog lika i djela jer uz njegovo ime veže se puno više od glazbe. Bio je umjetnik rezident za Faber & Faber izdavačku kuću, glazbeno režira već tradicionalni Convenanza Festival na jugu Francuske, bio je zaslužan za glazbenu pozadinu tijekom pisanja Michaela Smitha, radio vizuale za nezavisne singlove i postavio izložbu fotografija koje su snimljene u njegovu studiju. DJ-ingom se počeo baviti iz potrebe da pušta ploče ljudima koji mu se sviđaju, a sve je to vodilo do njegova statusa ikone koja u svojim setovima istražuje sve kutke glazbenih žanrova, od duba, preko rockabillyja do pomaknutog rocka.

Sjajna večer u The Garden Brewery

Andrew Weatherall dolazi u sjajnu craft pivovaru na zagrebački Žitnjak u petak, 29. rujna, na dan izlaska njegova novog albuma "Qualia". Pridružuje mu se Dean Sunshine Smith, jedan od najcjenjenijih UK DJ-eva i selektora i čovjek iza programa Dark Disco, kao i Adriatic Coasting duo Nick & Pepi koji uvode u večer opuštajućim zvucima, a događaj će se odvijati u dvorištu i u pivovari.

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio.hr po cijeni od 50 kn u pretprodaji, a 70 kn na ulazu.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene