inicijativa zajedno za glazbenu

Ana Rucner se uključila u hvalevrijednu akciju za obnovu kuće glazbe i ljubavi: "Opčio me talent te djevojčice"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Crowfunding kampanja za prikupljanje sredstava za izgradnju nove zgrade glazbene škole u Sisku još uvijek traje, budite i vi dijelom ove hvalevrijedne akcije.

Krajem prosinca prošle godine, Sisak, Petrinju i okolna mjesta pogodio je jak potres, koji je u samo dvadesetak sekundi srušio brojne građevina u tim područjima. Jedna od njih je Glazbena škola Frana Lhotke u Sisku, od milja zvana kuća glazbe i ljubavi, drugi dom 360 učenika i 40 učitelja, dom bez kojeg su tako naglo i nenadano ostali. Biser arhitekture grada Siska, nekadašnja sinagoga, posljednjih 53 godine glazbena škola bila je ispunjena zvukovima glazbe i dječjeg smijeha. Tisuće mališana zajedno s učiteljima ovdje su prvi put zasvirali instrumente, naučili prve note, pjevali u zboru po prvi put, razbili svoje strahove i ostvarili svoje prve javne nastupe.

Pogledaj i ovo Ana Rucner - 1 Novi veliki uspjeh! Naša svjetski poznata violončelistica Ana Rucner uz brojne koncerte održala i masterclass u Kini!

Početkom siječnja pokrenuta je crowfunding kampanja pod nazivom #Zajednozaglazbenu, čiji je cilj obnova Glazbene škole u Sisku, koja će trajati do kraja veljače. Idejni začetnik kampanje je Danijel Majcen, profesor klarineta u Glazbenoj školi Frana Lhotke, koji je izjavio: "Zadovoljstvo mi je da kao profesor škole na kojoj radim već 20 godina imam priliku pomoći i na ovaj način. Za djecu i grad Sisak važno je da kultura nastavi živjeti, a upravo ovim videom željeli smo motivirati djecu da prigrle svoje instrumente i s veseljem nastave rad. Veliko hvala Ani Rucner, kao i njezinim roditeljima i svim ostalim dobrim ljudima koji su se priključili inicijativi #Zajednozaglazbenu.

Ovoj divnoj i hvalevrijednoj akciji pridružila se i naša poznata violončelistica Ana Rucner, koja je došla na ideju da snimi video s djecom, popularnu obradu pjesme “Memories” na temu Pachlebelovog kanona. Učenici glazbene škole Frana Lhotke zajednički s Anom su odsvirali spomenutu skladbu u studiju i ispred razrušene škole, na taj način su senzibilizirali javnost te tako poslali poruku o potrebi za pomoć u obnovi škole.

"Kada sam ugledala malenu čelisticu Saru i početak kampanje kontaktirala sam ravnatelja škole Tomislava Ivšića te Danijela Majcena sa idejom da s dječicom snimim video kojim bi oni sami svojim radom i zalaganjem poslali pozitivnu poruku ljudima te sam željela da iskuse studijsko snimanje kao i snimanje na terenu, poput video spota. Opčinio me Sarin talent i ljepota, nada u njenom pogledu....Toliko me ta djevojčica dirnula. U njoj sam osjetila i vidjela sebe malenu, tu želju i strast za glazbom. Osjetila sam silnu potrebu da se svim srcem, čim prije uključim u bilo kakav oblik pomoći za obnovu škole. Ovo je moj najljepši rođendan jer sam mogla darivati, nadam se, nešto uistinu vrijedno!",  rekla je Ana Rucner.

"Izuzetno sam ponosan na cijeli kolektiv koji se je u vrlo kratkom roku organizirao i pokrenuo niz inicijativa za obnovu škole. Uz takvu ekipu uopće se ne bojim za budućnost glazbenog obrazovanja u Sisku i Petrinji!“, istaknuo je ravnatelj glazbene škole, Tomislav Ivšić.

U ponedjeljak, 15.02., učenici glazbene škole, održat će nastup u novoj dvorani glazbene škole – Rafinerijskom domu, kao svojevrsnu zahvalu za kampanju, a pridružit će im se Ana Rucner i njezin kolega Matej Meštrović. Uz glazbenu školu u Sisku, novac se također prikuplja i za područnu školu u Petrinji, koja je također nastradala. Dosad je prikupljeno 60 000 eura, a cilj je doći do 200.000 eura. Kampanja traje do kraja veljače, stoga se uključite i vi te postanite dijelom nečeg većeg i posebnog. Jer glazba je, doista, esencija života.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene