Aktivna Hrvatska

Bodrili ih zgodni sportaši: Stotine vježbača okupiralo glavni trg u Zagrebu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nogometaši Dinama, hokejaši, Renata Sopek, Dubravko Šimenc i Miran Kurspahić bodrili vježbače.

Sve generacije vježbača ispunile su zagrebački Trg bana Josipa Jelačića na finalnom treningu sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska. Više od 500 vježbača odazvalo se projektu koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Stručni tim Kineziološkog fakulteta pod vodstvom Ivana Antunovića predvodio je 50-minutni trening, dok je Renata Sopek vodila program i aktivirala vježbače. Njemu je prethodio atraktivan pokazni trening vojnika Počasno–zaštitne bojne Hrvatske vojske koji je vodio stožerni narednik Dalibor Delić. Svoje sportsko znanje pokazali su i mališani iz dječjeg vrtića Jarun, Judo škola Zagreb te Klizački klub Medo.

Pogledaj i ovo PR VELIK ODAZIV VJEŽBAČA Borna Ćorić, Renata Sopek i 200 Zagrepčana pozvali na aktivnu jesen

“Hrvatska je još jednom pokazala da je svjesna važnosti tjelesne aktivnosti na zdravlje. Već petu godinu Aktivna Hrvatska promiče aktivnost i već možemo govoriti o pokretu koji je definitivno aktivirao Hrvatsku. Iskreno se nadam da će oni koji odlučuju o budućnosti naše zemlje donijeti odluke koje će tjelesnu aktivnost svrstati u jedan od prioriteta kada govorimo o prevenciji zdravlja. Ova je akcija također pokazala da kod aktivnosti ne postoji ograničenje po dobi, spolu, materijalnom statusu, već da ono može biti primjereno svima koji donesu tu pametnu odluku. S ovim projektom idemo dalje, iako smo do sada skupili više od 25 tisuća vježbača, cilj je 4,3 milijuna, odnosno cijela Hrvatska!”, izjavio je dekan KIF-a prof. dr. sc. Damir Knjaz.

Podršku vježbačima dali su pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, nogometaši GNK Dinamo Filip Benković i Dominik Livaković, hokejaši KHL Medveščaka Ivan Janković i Luka Jarcov, vaterpolska legenda Dubravko Šimenc, plivač Aleksei Puninski, glumac Miran Kurspahić te mnogi drugi. Generalni je partner projekta HEP, a zagrebačko vježbanje održalo se uz podršku Grada Zagreba i Turističke zajednice Zagreba.

“Preventivni pregledi izuzetno su bitni za održavanje psihofizičkog zdravlja pojedinca i spašavaju živote. Pozivam sve građane Hrvatske da povećaju brigu za vlastito tijelo, da svojim djelovanjem budu primjer djeci i drugima u svojoj okolini. Jedino ćemo tako imati zdravije i u tom smislu odgovornije društvo!” izjavio je posebni savjetnik Predsjednice RH doc. dr. sc. Tomislav Madžar.

Vježbačima su uvodna predavanja održali dr. Iva Pejnović-Franelić iz Hrvatske liječničke komore, koja je građanima mjerila indeks tjelesne mase. Na Trgu je vježbače educirao i doc. dr. sc. Tomislav Madžar kao izaslanik Predsjednice RH. Zanimljiva predavanja održali su i stručnjak iz Biotreninga, prof. Marin Dadić te stručnjakinja iz Definicije hrane dipl. ing. Karmen Matković-Melki.

Projekt Aktivna Hrvatska ove je godine educirao građane u Požegi, Murskom Središću, Rovinju, Vodicama, Dubroviku, Zadru i Zagrebu. Nakon finalnog treninga projekt kreće u šestu sezonu. “Šestu sezonu počinjemo već sutra pripremnim aktivnostima. Projekt će, uz sportske aktivnosti, krenuti više u smjeru zdravlja, budući da je to područje uz samu aktivnost građana najbitnije za naš svakodnevni život”, izjavio je glasnogovornik projekta Toni Dabinović.

Svi vježbači dobili su HEP-ove majice, NIVEA-in paket proizvoda za njegu tijela, a za osvježenje bočicu Mg Mivele, vode vašeg srca. OTP banka poklonila je šilterice i lopte. Vježbači su probali zalogaj Omegola. Prostirke za vježbanje, kao i posebno iznenađenje, pripremio je Decathlon u čijoj je sportskoj opremi vježbao tim Aktivne Hrvatske. Vježbači su dobili i primjerak Jutarnjeg lista te časopise Men's Health i Lijepa&Aktivna.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene