SUTRA POČINJE

17. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Od 22.- 25. srpnja 2016. održava se 17. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat.

Jos nas samo dan dijeli od početka 17. Festivala plesa i neverbalnog kazališta u čarobnom Svetvinčentu.

Festival ćemo otvoriti danskom predstavom The WOMANhouse u kaštelu Grimani u 21.30h, nakon čega slijedi Point of You mađarsko-portugalskog dvojca na gradskom trgu od 22.30h. Gostovanja ovih predstava realizirane su u sklopu suradnje s međunarodnom plesnom platformom Aerowaves koja promovira nove, talentirane koreografe u Europi.

U subotu 23.7. program počinje u 21.15h predstavom NIKÉ nizozemske kompanije DudaPaiva. Nakon ovog poetičnog dueta između lutke i izvođača, program se nastavlja u kaštelu Grimani od 21.30h kada će se predstaviti Zagrebački plesni ansambl s predstavom Spone u koreografiji katalonca Roberta Olivana. Subotnju večer zatvara Petra Hrašćanec svojom Anatomijom mačke.

U nedjelju 24.7. u kaštel Grimani dolaze slavni španjolci, dobitnici srebrnog Lava na Venecijanskom bijenaleu 2015. - Agrupación Señor Serrano sa svojom multimedijalnom predstavom A HOUSE IN ASIA.
Prije programa u kaštelu, u Mediteranskom plesnom centru u 19.00h biti će predstavljanje programa Kreativna Europa - Kultura, iza čega na trgu slijedi projekcija filma TRIP autorica Ive Korenčić i Andreje Široki. Za kraj trećeg dana, Edvin Liverić izvesti će svoju sjenovitu predstavu GALA u kojoj se na duhovit način oprašta od nikad zaista ostvarene karijere plesača.

Festivalski program zadnjeg dana donosi rekonstrukciju predstave SALE Ksenije Zec u izvedbi studenata Akademije dramske umjetnosti, u 21.00h.

U kaštelu Grimani u 21.45h svoj rad predstavlja još jedna španjolska zvijezda - Lali Ayguade, poznata plesačica i nekadašnja članica kompanije Akrama Khana, sa svojim novim koreografskim ostvarenjem - KOKORO u kojem istražuje različitost, slabosti, ljubavi, smisao života i postojanja.

Za sam završetak festivala, ponovno predstava iz selekcije Aerowaves platforme 20 najboljih radova za 2016., hrvatska umjetnica s berlinskom adresom Jasna L. Vinovrški izvesti će svoj solo STAYING ALIVE.

Intenzivan radionički program edukacije za profesionalne plesače u Mediteranskom plesnom centru započinje 22.7. i traje 3 dana. Ovogodišnji voditelji su pedagozi Lucy Marinkovich s Novog Zelanda i Francisco Córdova Azuela iz Meksika.

Raspored cjelokupnog programa bogate 17. edicije pronađiteOVDJE.

Vidimo se u rasplesanom Svetvinčentu već sutra!


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene