tužna godina

U 2021. godini oprostili smo se od brojnih domaćih i svjetskih velikana, ovo su zvijezde koje su nas zauvijek napustile

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumica Mira Furlan, glazbenik Đorđe Balašević, glumac Žarko Potočnjak, britanski princ Philip i bubnjar Rolling Stonesa Charlie Watts samo su neke od zvijezda koje su nas zauvijek napustile u 2021. godini.

Godina na izmaku ostat će zapamćena i po tome što su nas napustile brojne domaće i svjetske zvijezde.

Pogledaj i ovo Oliera i Đorđe Balašević - 2 Bila mu je vječna muza Supruga Đorđa Balaševića prepričala njihove posljednje zajedničke trenutke: ''Pozdravio me, kao da nema rastanka...''

U siječnju nas je zauvijek napustila velika glumica Mira Furlan u 66. godini, nakon što je neko vrijeme bolovala od virusa zapadnog Nila.

Mnoge je šokirala i smrt jednog od najvećih regionalnih glazbenika, Đorđa Balaševića, koji je preminuo u veljači. Imao je 67 godina, a iza sebe je ostavio bezvremenske hitove koje će još generacije pjevati.

Otišao je i Žarko Potočnjak, hrvatski velikan glumačke scene, a preminuo je u listopadu u 76. godini. Prije nekoliko dana domaću javnost je rastužila i vijest o smrti Davorke Ručević, poznatije pod imenom Kasandra. Pjevačica je preminula početkom prosinca ove godine.

Početkom travnja u dvorcu Windsor umro je britanski princ Philip, suprug kraljice Elizabete II. koji je bio uz nju 69 godina. Philip nije imao velike ovlasti, no smatralo ga se vrlo važnim za britansku monarhiju. Umro je u dobi od 99 godina.

"Francuska je izgubila nacionalno blago“, napisao je predsjednik Emmanuel Macron u rujnu nakon smrti Jean-Paula Belmonda. Karizmatični predstavnik francuskog novog vala umro je u 88. godini.

Svijet je u 2021. izgubio i Christophera Plummera, najpoznatijeg po ulozi kapetana Von Trappa u filmskom klasiku „Moje pjesme, moji snovi“. Preminuo je i glumac Willie Garson, glumac koji je u kultnoj seriji "Seks i grad" utjelovio najboljeg prijatelja Carrie Bradshaw, Stanforda Blatcha.

Napustila su nas i dva miljenika iz televizijskih serija – John Challis koji je glumio Boycea u kultnim 'Mućkama' te James Michael Tyler, Gunther iz 'Prijatelja'. U rujnu je umro i Michael K. Williams, proslavljen ulogom u američkoj seriji 'Žica'.

Charlie Watts, 'najmirniji član' Rolling Stonesa, umro je u 80. godina, a 2021. je preminuo i Lee Scratch Perry, otac dub muzike koja je revolucionarizirala reggae, hip hop i druge žanrove. Ove su godine umrli i jedan od najvećih jazz pijanista Chick Correa te slavni reper DMX.

U siječnju je umro Phil Spector, slavni glazbeni producent osuđen zbog ubojstva, a u studenome Mick Rock, „čovjek koji je zabilježio sedamdesete“ – fotograf glazbenog svijeta čija djela krase naslovnice niza kultnih albuma.

(Hina)

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Nataša Bekvalac (FOTO: Instagram) +0 Nataša Bekvalac (FOTO: Instagram) Celebrity Šuškalo se da je Novak Đoković zbog nje ostavio suprugu, a regionalna zvijezda je sada konačno o svemu progovorila

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene