turbulentan život

Rano se proslavila, ali nije se mogla nositi s tim, pa je umalo umrla: Preživjela je zahvaljujući prijateljici

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Natasha Lyonne vratila se glumi 2013. u seriji "Narančasta je nova crna", a prošle je godine zaigrala u seriji "Ruska lutka".

Natasha Lyonne proslavila se kao 20-godišnjakinja u popularnoj franšizi "Američka pita" nakon čega je imala dugo, teško razdoblje, a 2013. je ponovno došla u centar pozornosti zahvaljujući seriji "Narančasta je nova crna"

Pogledaj i ovo Tara Reid (Foto: Profimedia) Nije je dugo bilo Bila je jedna od najzgodnijih glumica, a onda su njezini glumački uspjesi završili u sjeni ružnih priča o njezinu izgledu

Glumica nije imala baš sretno djetinjstvo jer su se njezini roditelji razveli između njezine osme i desete godine života te je nakon toga ostala sama s majkom. "To je stvarno bilo zanimljivo i dinamično iskustvo i naučilo me odgovornostima koje ima slobodna žena, osobito ona koja je samohrana majka. Shvatila sam da je stan s jednom sobom dovoljan, no studio nije", ispričala je svojedobno Natasha. 

Odrastanje za nju nije bilo lako i imala je neke krive predodžbe o sebi. "Kao dijete provela sam previše vremena mrzeći sebe. Možda je to bila zamršena verzija svega, toga što sam mrzila roditelje koji nisu bili prisutni, ali i drugu djecu u školi", rekla je Lyonne. 

Rano je bačena i u glumački svijet i umjesto da uči abecedu i druge stvari kao ostali šestogodišnjaci, ona je počela stvarati karijeru na televiziji. Utjelovila je Opal u showu za djecu "Peewee's Playhouse", a nakon toga se pojavila u nekoliko filmova među kojima su "Vragolasti Denis", "Svi kažu volim te" i "Obitelj iz predgrađa". 

"Podaci o dječjim glumcima statistički nisu baš dobri i rekla bih da i ja spadam u njih", istaknula je. Pokušala se ostaviti glume i upisala je prestižnu Umjetničku akademiju Tisch u New Yorku kako bi postala redateljica. No nije ju uspjela završiti i stvari su krenule krivim putem. 

Nakon što se proslavila u "Američkoj piti", imala je problema s drogama i alkoholom. Uhićena je 2001. zbog vožnje pod utjecajem alkohola, dok je 2004. optužena za napad i neovlašten pristup. No njezin život dotaknuo je dno godinu dana kasnije kada je hospitalizirana zbog hepatitisa C i kolapsa pluća te je umalo umrla. 

"Nema li svatko pravo na trenutak sloma u svom životnom vijeku? Zrelost je postizanje mira i shvaćanje da trebaš biti dobar prema sebi kako bi spriječio vlastito uništavanje", osvrnula se Natasha na svoje padove. 

Dok su se glumice svi odrekli, i u najtežim trenucima uz nju je ostala najbolja prijateljica i kolegica Chloë Sevigny. "Bilo je teško stajati i ne moći joj pomoći. Pokušala sam joj oprostiti sve loše ponašanje jer nije bila pri sebi. Nije bila pri zdravoj pameti", objasnila je Sevigny. 

Pomogla je Natashi kada joj je sud 2006. naredio odvikavanje. Vratila ju je na posao i jamčila svima za nju i njihovo prijateljstvo izdržalo je sve. "Volim je toliko da kad sam blizu nje, osjećam se mirnije. Znam da sam doma, da će sve u životu proći kako treba", nahvalila ju je Lyonne. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natasha Lyonne (@nlyonne) on

Očistila se od droge i počela raditi na raznim glumačkim projektima, a 2013. je doživjela svoj veliki povratak u Netflixovoj seriji "Narančasta je nova crna". Utjelovila je Nicky Nichols i pokazala koliko je talentirana. 

"Kako su to predstavili, činilo se kao da je samo trenutačno i da će opet sve nestati pa je u nekim trenucima bilo teško", rekla je Lyonne. Sviđa joj se što je ponovno postala slavna igrajući nefiltriranu ulogu. 

"Ako mogu biti prihvaćena na toj razini, u toj verziji mene s najmanje moguće pretvaranja. Osjećam da se više ne moram bojati svoje sjene", priznala je glumica. 

Prošle godine Natasha je ponovno dobila veliku ulogu u Netflixovoj seriji "Ruska lutka". No u njoj nije samo glumila nego je i jedna od kreatorica i redateljica, a na tome je radila cijeli svoj život. 

"Pisala sam razne verzije scenarija serije posljednjih 10 godina. Sve mi se razbistrilo proteklih pet godina. To je priča koju sam oduvijek htjela ispričati", istaknula je. 

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene