Omiljena Monica

Zeznula se s plastičnom operacijom i javno to priznala, htjela držati korak s 13 godina mlađim dečkom

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Courteney Cox proslavila se u seriji "Prijatelji" kao Monica Geller, no isprva je trebala glumiti Rachel Green.

Glumačku karijeru Courteney Cox obilježila je uloga kuharice Monice Geller opsjednute čistoćom u popularnoj seriji "Prijatelji". 

Pogledaj i ovo Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Matthew Perry, Courtney Cox Zna se i o kome je riječ Matthew Perry gajio je posebne osjećaje prema jednoj kolegici iz Prijatelja, no morao ih je skrivati: "To mi je malo otežavalo odlazak na posao"

Courteney se rodila 15. lipnja 1964. kao najmlađa od četvoro djece biznismena Richarda Coxa i Courteney Copeland. Roditelji su joj se razveli kada je imala 10 godina i majka joj se udala za poduzetnika Huntera Copelanda. 

Courteney je nakon srednje škole upisala fakultet arhitekture, no napustila ga je zbog karijere modela i glumice. Prvi manekenski angažman je dobila 1984. u spotu za pjesmu "Dancing in the Dark" glazbenika Brucea Springsteena. Dobila je nekoliko sitnih uloga u serijama i bila u filmu " Ace Ventura: Pet Detective" s Jimom Carreyjem, no uspjeh je doživjela tek u humorističnoj seriji "Prijatelji". 

Iako, pozvali su ju na audiciju za Rachel Green, no uzeli su ju za ulogu Monice Geller. Pojavila se u 10 sezona sitcoma uz Jennifer Aniston, Lisu Kudrow, Matta LeBlanca, Matthewa Perryja i Davida Schwimmera. Cox i njezine kolegice su prema Guinessovoj knjizi rekorda postale najplaćenije glumice svih vremena dobivši za posljednje dvije sezone "Prijatelja" milijun dolara po epizodi. 

Osim po ulozi Monice, Courteney je poznata i po liku Gale Weathers u filmu "Vrisak". Na setu tog horora je upoznala i sad već bivšeg muža Davida Arquetta (48) kojem se odmah svidjela i udvarao joj se dok nije pristala na spoj. Par se vjenčao u lipnju 1999., a razveli su se u svibnju 2013. Bivši supružnici imaju kćer Coco (16). 

Cox je od 2013. u vezi s 13 godina mlađim Johnnyjem McDaidom, članom benda Snow Patrol. Zaručili su se nakon godinu dana veze, no ubrzo su raskinuli zaruke i ostali par. 

Inače, glumica je svojedobno priznala da je išla na kozmetičke zahvate i da žali zbog toga. Dala je ubrizgati filere u lice, no shvatila je gledajući svoje fotografije kako više ne liči na sebe. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I asked coco to do my make-up... I guess you get what you pay for!

A post shared by Courteney Cox (@courteneycoxofficial) on

"Tražila sam da me vrate na staro. Sada sam prirodna koliko mogu biti. Osjećam se bolje jer izgledam kao prava ja. Izgledam više kao osoba koja sam bila, barem se nadam", istaknula je Courteney. Dodala je da voli kada može micati lice i da ne želi izgledati lažno. 

Njezinom mlađem dečku se također sviđa kako izgleda. "Razlika u godinama nam uopće nije bitna, a nekad sam jako marila o tome. On i nije koncentriran na vanjsku ljepotu", rekla je Cox

Glumica je jako posvećena i humanitarnom radu, posebice prikupljanju sredstava za liječenje amiotrofične lateralne skleroze u  čemu sudjeluje s prijateljicom i kolegicom Renée Zellweger. 

 

 

 

 

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene