Slavni snagator

Ovako je prije 30 godina izgledao glumac koji se sam prozvao seks-simbolom, evo koliko se promijenio do danas

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Steven Seagal posljednje godine je u središtu pažnje zbog optužbi za zlostavljanje, a poznat je i po laganju. Tvrdio je da se borio s pripadnicima kriminalnih organizacija i novinarke nazivao je*enim kur*ama.

Glumac Steven Seagal, koji slavi 67. rođendan, proslavio se 80-ih godina kao akcijski junak u filmovima "Iznad zakona", "Otporan na metke" i "Utjerivač pravde", koji su bili hitovi u kinima diljem svijeta. 

Osim što je u blockbusterima glumio i pokazao borilačke vještine iz aikida, iz kojeg je bio instruktor i svojedobno ga podučavao u Japanu, Seagal je sudjelovao i u produkciji. 

Steven je vrstan gitarist, objavio je dva albuma i radio glazbu za nekoliko svojih filmova. Glumac se može pohvaliti kako ima čak tri državljanstva, američko, srpsko i rusko, a poznat je i kao veliki zagovaratelj politike Vladimira Putina. 

Glasnogovornik ruskog predsjednika otkrio je kako je Steven uporno tražio da mu odobre državljanstvo. Posjetio je Rusiju nekoliko puta, a isticao je da je Putin jedan od najvećih živih svjetskih vođa i nazivao ga svojim bratom. Odobreno mu je državljanstvo 2016., no čini se da ipak nije kliknula ljubav između njega i ruskog predsjednika.

"Ne bih rekao da je veliki Stevenov obožavatelj, ali zasigurno je pogledao nekoliko njegovih filmova", prenio je glasnogovornik Putinovo mišljenje o glumcu. 

Seagal je nekoliko puta posjetio i Srbiju, pa je 2016. dobio i državljanstvo te zemlje. Usto su ga pozvali da podučava aikido postrojne srpske specijalne snage. 

Osim što je poznat po svojoj ljubavi prema prirodi, pa je nekoliko filmova posvetio i borbi za okoliš veliki je zagovornik prava životinja. Glumac je 2003. napisao otvoreno pismo tajlandskoj vlasti i tražio ih da osmisle zakon koji će spriječiti mučenje beba slonova. Radi svog zalaganja 1999. primio je nagradu najpoznatije organizacije za prava životinja PETA-e. 

No njegov filmski uspjeh i aktivizam pao je u sjenu optužbi za seksualno zlostavljanje. Početkom 90-ih glumice Raenne Malone, Nicole Selinger, Christine Keeve i Jenny McCarthy optužile su ga za seksualno zlostavljanje tijekom njegovih kasnih, noćnih audicija. Seagal se uspio nagoditi s njima i platio je oko 50.000 dolara svakoj za šutnju. 

No tu nije bio kraj optužbama i do kraja 90-ih, ponovno se 2000-ih javilo još nekoliko glumica, a sve je postalo ponovno aktualno prije nekoliko godina. Naime, žene su se ohrabrile zbog pokreta #metoo, koji je otkrio strašnu istinu o producentu Harveyju Weinsteinu, koji je zlostavljao više od 100 žena.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Over 2000 homes destroyed, 1 billion animals perished, 25 people dead and six-million hectares of land burned. Australia, one of the last great frontiers, has so much biodiversity and an amazing plethora of spectacular animals and plants. So much of it is such a paradise that is now being threatened by these ravenous fires. All of our strongest prayers are being sent out in hopes that mother nature will help us vanquish this tremendous disaster. People can donate to the Red Cross Disaster Relief fund which is distributed nationally across the country for those affected. https://fundraise.redcross.org.au/drr With much love, Steven PS: Me with my aboriginal brothers and sisters #Australiabushfire #Prayforaustralia

A post shared by Steven Seagal (@seagalofficial) on

Među kolegicama koje su optužile Stevena najpoznatija je bila Portia de Rossi, koja se proslavila u seriji "Ally McBeal". Ispričala je kako joj je Seagal na audiciji rekao da je bitno provjeriti postoji li kemija među njima i otkopčao šlic na hlačama. 

Inače, glumac iz četiri braka ima sedmero djece. Prva supruga bila mu je Japanka Miyako Fujitano, kći njegova instruktora aikida. S njom je dobio sina Kentara i kćer Ayako. Nakon 13 godina braka Seagal je odlučio otići iz Japana u Ameriku i započeo je aferu s modelom Kelly LeBrock. 

Supruga mu je tada odlučila dati razvod. Potom se 1984. oženio kolegicom Adriennom La Russo, ali je brak poništen jer je još zakonski bio oženjen s Fujitani. 

Tri godine kasnije vjenčao se s LeBrock, s kojom je dobio dvije kćeri i sina. Razveli su zbog nepomirljivih razlika. Glumac je od 2009. u braku s profesionalnom plesačicom, Mongolkom Erdenetuyjom Batsukh i imaju sina Kunzanga. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lot of people know that I started Karate and Kung-fu long before I started Aikido. As a young boy I left home at 15 and went to work as a dishwasher in a restaurant. In that restaurant there was an old Japanese man who cooked there who used to sometimes watch the way I would wash and move dishes and glasses. Once I asked him where he was from, he said Okinawa Japan, the motherland of Karate. Then I asked him if he knew Karate. He smiled and said Yes. Even as a child I had dabbled in karate before this, but this was my first chance to have a real teacher, where I started my long road in Karate. In Japan in the early 70’s I had gone by the ancient saying to spend more time trying to find the right teacher than the actual training in knowing that finding the right teacher is everything. I was lucky enough to find a few authentic great teachers who were real masters of a mixture of Sword, Jujitsu and Karate. Later on I became good friends with sensei Mas Oyama, who was the founder of Kyokushin Karate and I was very impressed with the realistic battle applications of the style. I had always tried to take the most effective techniques of all the arts that I had studied to combine them into my own style. When Mas Oyama sensei passed away, one of his best students Kancho Hatsuo Royama became his successor and I was very pleased and impressed with his personality, humility, and an amazing drive to keep the technique severe and real. Several years ago Kancho asked me to teach one of his karate master classes in Krasnodar. I accepted and was so happy to begin a closer relationship with him. Last time I was in Japan, I was lucky enough to spend time with Kancho and was surprised and honored to receive 7th degree black belt from him. It is my hope and prayer that the wisdom of the real masters doesn't disintegrate as time goes on. I am hoping that these sacred arts spread throughout the world, inspiring humility, respect, discipline and the desire to help others and make the world a better place. Love and respect, Steven Seagal #kanchoroyama #kyokushinkan

A post shared by Steven Seagal (@seagalofficial) on

Osim biološke djece Steven je skrbnik Yabshi Pan Rinzinwangmo, kćeri 10. Panchen Lame od Tibeta. Kada je studirala u Americi, vodio je brigu o njoj. 

Zanimljivo je i kako je Seagal lagao o svom porijeklu, tvrdeći da ima talijanske, ruske i japanske korijene, no zapravo ima židovske i irske krvi. No to nije jedina laž kojom se hvalio. Tvrdio je i da se borio protiv Jakuze, pripadnika japanske kriminalne organizacije, te da je pomogao trenirati CIA-ine agente. 

Usto, rekao je da govori japanski, ruski i talijanski jezik, no ne postoji dokaz da govori ijedan osim engleskog. Najzanimljivije je što je sam sebe proglasio seks-simbolom, a mrzi intervjue davati ženama. 

  1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Annamaria Đumbrek - 3 Annamaria Đumbrek - 4 Annamaria Đumbrek - 2 +0 Annamaria Đumbrek - 1 inMagazin Bila je zvijezda 90-ih, a danas izgleda bolje no ikad: Sjećate se nekadašnje kraljice dance scene?

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene