"Ovo više neće proći"

Nakon 30 godina: Bebek otkrio istinu o sukobu s Bregovićem i odlasku iz Bijelog dugmeta

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Željko Bebek 1983. godine iznenada je napustio Bijelo dugme. Sada je konačno otkrio i razlog svoje neočekivane odluke.

Na vrhuncu slave Željko Bebek iznenada je napustio legendarni bend Bijelo dugme. Od tada je prošlo 33 godine, a Bebek je konačno otkrio što je bio okidač njegove neočekivane i nagle odluke.

Pogledaj i ovo Željko Bebek (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Putuj selma... Preminula legendarna Selma iz jedne od najljepših balada Bijelog dugmeta, shrvani Željko Bebek oprostio se od nje

Nesuglasice u bendu, pojasnio je Bebek, započele su zbog pjesme "Kosovka" koji je Goran Bregović napisao na albanskom jeziku. Bebek tvrdi da u samom tekstu pjesme nije bilo ništa sporno, no ističe da je pjesme promovirana u pogrešno vrijeme. Bilo je to dvije godine nakon burnih demonstracija na Kosovu.

"Tada sam rekao Goranu: Ovo ti je sada prošlo i više neće", rekao je Željko Bebek, prenosi Blic.  Popularnom glazbeniku smetala je politizacija glazbe zbog čega je naposljetku i izašao iz benda.

"Kakvu sam poruku nosio Jugoslaviji i njenim narodima? Htio sam unijeti moderni kulturni duh, a odjednom sam ušao u dnevno-političko pitanje. To je bila klica razdora i nakon toga 1984. godine smo se raspali", konstatirao je Bebek koji je nedavno otvoreno priznao i da ga njegov kolega i osnivač Bijelog dugmeta Goran Bregović više ne zanima.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene