Drugu godinu zaredom

Dodjela Grammyja odgođena na neodređeno vrijeme, uvedene su i neke promjene oko nominacija

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zbog rizika od širenja koronavirusa odgođena je dodjela nagrada Grammy koja se trebala održati 31. siječnja.

Ovogodišnja 64. po redu dodjela nagrada Grammy na kojoj se tradicionalno nagrađuju vrhunski glazbenici i glazbene izvedbe, odgođena je na neodređeno vrijeme zbog bojazni od brzog širenja omikron varijante koronavirusa, objavili su u srijedu organizatori.

Pogledaj i ovo Taylor Swift Kakva večer! Taylor Swift ispisala je povijest i postala prva osoba koja je osvojila 4 nagrade Grammy za najbolji album!

Svečanost dodjele trebala se održati u dvorani Crypto.com Arene (nekadašnjeg Staples Centera) u središtu Los Angelesa i emitirati uživo na mreži CBS 31. siječnja.

"S obzirom na neizvjesnost u pogledu širenja varijante omikron, održavanje svečane dodjele nagrada 31. siječnja jednostavno je prerizično", objavili su CBS i Recording Academy (škola glazbenika i glazbenih profesionalaca koja organizira Grammy) u zajedničkom priopćenju, dodajući da će uskoro objaviti novi datum održavanja showa.

Nominacije za nagrade objavljene su u studenome.

Pijanist i vođa benda Stay Human, mladi Afroamerikanac Jon Batiste ove godine ima najveći broj nominacija - u čak 11 kategorija, a među nominiranima su tinejdžerska pop senzacija Olivia Rodrigo, ali i glazbeni veteran Tony Bennett (95), koji je svoj prvi Grammy osvojio 1963. godine.

Trevor Noah iz The Daily Showa i ove je godine trebao voditi dodjelu nagrada.

U međuvremenu su uvedene neke promjene. Četiri najveće kategorije - za pjesmu godine, snimku godine, album godine i najboljeg izvođača godine - sada imaju po 10 nominacija umjesto osam, a o pobjednicima odlučuje skupina koja ima više od 11 tisuća članova.

I prošlogodišnja dodjela nagrada Grammy odgođena je zbog pandemije covida-19 i održala se u ožujku.

(Hina)

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Izabel i Mateo Kovačić Celebrity Mateo Kovačić pozirao s roditeljima, svi su odmah primijetili kome više sliči, a mama je dobila brojne komplimente

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) +5 Rachel Weisz i Daniel Craig (Foto: Getty) - 1 Zanimljivosti Zaljubili su se tek 16 godina nakon prvog susreta, a danas slove kao jedan od najtajanstvenijih parova

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene