napeta radnja

Jedna od najzamršenijih priča kraljice krimića: Spisateljica je isticala da joj je to omiljena knjiga

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film "Zla kuća", koji možete pogledati večeras na Novoj TV u ponoć, snimljen je prema jednom od mnogih hit-knjiga Agathe Christie.

Drama "Zla kuća" snimljena je prema jednoj od najzamršenijih priča kraljice krimića Agathe Christie

Pogledaj i ovo Dražen Trogrlić Jeste li gledali? Tko je prvi natjecatelj hit-showa "Tko to tamo pjeva" koji je otišao kući bogatiji za 2500 eura: "Znam prepoznati kada netko laže"

Radnja prati privatnog detektiva koji na nagovor svoje ljubavnice prihvati izazov uhvati ubojicu njenog djeda. On se nekoć bavio špijunažom, a sada se hvata u koštac s ovim slučajem dok policija počinje otkrivati mračne obiteljske tajne. Sumnjive okolnosti u kojima je umro bogat vlasnik imanja govore kako je kuća na spornom imanju opravdano dobila pridjev "zla". 

U filmu glume Max Irons, Stefanie Martini, zvijezda komedije "101 dalmatinac" Glenn Close, Christina Hendricks poznata po hit-serijama "Momcima s Madisona" i "Good Girls" te Gillian Anderson koja se proslavila u kultnom "Dosjei X". 

Inače, upravo je "Zla kuća" britanskoj spisateljici Christie bila omiljena knjiga od svih koje je napisala. U filmu lik Lady Edith, koji je utjelovila Gleen, kaže da Sophia, koju tumači Stefanie, vjeruje da je u kući živjela obitelj Borgia. Riječ je poznatoj, moćnoj obitelji iz 15. i 16. stoljeća koja je bila osumnjičena za brojne zločine, a najzapaženija su ubojstva trovanjem. 

Zanimljivo je da je otac Maxa, koji igra jednu od glavnih uloga, onu Charlesa Haywarda oskarovac Jeremy Irons. On je u seriji "Obitelj Borgia" utjelovio Rodriga Borgiju. 

U jednoj sceni u filmu "Zla kuća" se spominje da se "mačka nalazi među golubima" u vili. Na taj se način aludira na Agathin krimić "Cat among the pigeons". 

U drami glume i Julian Sands, Christian McKay i Amanda Abbington koji se mogu smatrati veteranima u krimićima britanske spisateljice. Naime, bili su dio televizijskih adaptacija romana o detektivima Herculeu Poirotu i gospođici Jane Marple. 


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene