nije mogla hodati ni sjediti

Voditeljici prije godinu dana bus otkinuo ruku, otkrila koliko je napredovala od teške nesreće

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dea Đurđević se intenzivno posvetila vježbanju nakon što je izašla iz bolnice kako bi se postigla što veći napredak.

Srpskoj voditeljici Dei Đurđević (27) u veljači prošle godine autobus je otkinuo ruku nakon što je naletio na nju u Beogradu. 

Srećom, Dea se uspješno oporavlja i uspjela je pomaknuti prste na stradaloj ruci. "Nevjerojatan je to osjećaj i ne znam ga opisati. Mi smo prvo mislili da je to uvjetni refleks presađenih živaca, onda smo sačekali i ispostavilo se da sada mogu pomicati prste iz glave. U pitanju su srednji i prstenjak, tako da sam se maksimalno koncentrirala i uspjelo je, sve je iz glave", ispričala je za srpski Blic

Voditeljicu jako boli dok pomiče prste, no sretna je jer napreduje. "Tolika je radost što ta dva prsta mogu sada pomicati da sam zaboravila na svu bol. Kad sam pomicala srednji i prstenjak, nekom inercijom krenuli su i mali prst i kažiprst, što me je potpuno ohrabrilo. Strašno je bolno, ali se vježba. Nisam ni obratila pozornost na bol koliko sam bila sretna", istaknula je Dea. 

Nakon što je izašla iz bolnice, voditeljica se intenzivno posvetila vježbanju ruke kako bi se što prije oporavila i postigla što veći napredak. Liječnici su zadivljeni brzinom njezinog oporavka, a i obitelj je presretna. 

"Kad sam pomaknula prste nisam nikome rekla, samo sam im pokazala snimku i svi su se neizmjerno radovali. Sad me tjeraju 'hajde malo mrdni prste pred nama' jer je svima nevjerojatno", ispričala je Đurđević. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Na Vojnomedicinskoj akademiji danas je operisana pacijentkinja D.Đ. (1991), a operativni zahvat je trajao oko pet sati...” , saopštenje VMA, 07.02.2019. Pre godinu dana počela je moja najveća životna bitka. Kada sam se probudila iz anestezije, shvatila sam da sam u ringu i da sam dobila tek prvu rundu. Da imam ruku kojom ću da se borim pomogao je dr Marko Bumbaširević sa svojim timom, a da bi mi kucalo srce, funkcionisala pluća, oporavila se kičma, karlica...počele da se pomeraju noge pomogli su mi doktori sa VMA: načelnik Miroslav Vukosavljević, Ivo Udovičić, Neša Stepić, Boban Djordjević, Miomir Šarac, moja divna Mara.... njih je bilo mnogo, ceo VMA radi i živi kao jedna porodica. Plus su svoj ogroman doprinos dali sestre i tehničari sa VMA i KCS. Druga runda je bila teška, mučna, ali i duga. Moji treneri, moja majka @nensidodevski , moj Mladjica i moja baka su mi ulivali mnogo snage i davali savete za dalju borbu. A najveća podrška su bili moji veliki prijatelji (nisam ni znala koliko sam bogata dok se ovo nije dogodilo), moj Pink na čelu sa Željkom, Milicom i Goranom Gmitrićem koji su davali energiju i hrabrost, kao i svi vi koje ne poznajem. HVALA VAM NA TOME! Bez vas ne bih bila živa!!! ❤️ Sada je treća runda, bolan oporavak i vraćanje u normalan život, nju vodim uz pomoć @fizio.tim 💪 POBEDILA SAM SMRT! POBEDILI SMO SMRT! HVALA VAM SVIMA ❤️❤️❤️ #jednaumilion👑

A post shared by DEA Djurdjevic_official (@deadjurdjevic_official) on

Voditeljica se trudi misliti na samo lijepe trenutke nakon nesreće, pa je tek jednom plakala nakon što se probudila iz kome. 

"Najteže mi je bilo kad sam shvatila da ne znam hodati. Tu mi je već negdje tolerancija popustila, sali sam se stalno trudila biti pozitivna. Ali jednostavno u tom trenutku kad mi je iščupana ruka, kad sam preživjela tolike operacije i oni mi kažu da probam sjesti, a ja ne mogu, tad sam plakala. Jer toliko stvari imam za pobijediti, a ja ne mogu ustati", rekla je Dea. 

Tijekom oporavka simpatičnoj voditeljici je velika podrška njezin zaručnik Mladen Mijatović (49).  

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene