zasjenila Kate

Udala se Pippa Middleton! Britanija slavi vjenčanje godine

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Šest godina nakon kraljevskog vjenčanja Kate Middleton i princa Williama u bračnu uplovila je i mlađa Kateina sestra Pippa Middleton.

Vjenčanje iz bajke Kate Middleton i princa Williama je događaj koji je obilježio 2011. godinu. Šest godina nakon, u bračnu luku uplovila je i Kateina mlađa sestra Pippa Middleton.

Pogledaj i ovo Princ William i princ Harry Svi se nadaju pomirbi Princ Harry stupio je u kontakt s bratom nakon tužnih vijesti o Kate Middleton, blizak izvor zna kako

Sudbonosno "da" Pippa je  svom partneru i bogatom bankarskom tajkunu Jamesu Matthewsu izrekla nešto iza podne u Crkvi svetoga Marka u Englefieldu koja se nalazi nedaleko od obiteljske kuće u kojoj su sestre Middleton odrastale. Do oltara ju je otpratio otac Michael Middleton, a Pippa je blistala u raskošnoj balskoj vjenčanici. Ispred crkve među prvima je stigla Kate zajedno s djecom - princom Georgeom i kćeri Charlotte.

Trogodišnji princ i dvogodišnja princeza mladenku su otpratili do oltara noseći vjenčano prstenje. Prema pisanju stranih medija vjenčanje je trebalo biti škotske tematike. Među bogatom gastronomskom ponudom tako se trebalo naći i oko 17 kilograma kavijara u vrijednosti od 40.000 funti koje je mladencima poklonio anonimni ruski donator.

Nakon obreda vjenčanja, organizirana je večera, ali i after party. Osoblje koje je zaduženo za organizaciju Pippinog vjenčanja prošlo je stroge kontrole, a prije same ceremonije morali su potpisati sporazum o povjerljivosti u kojem, između ostalog, stoji i da prije ulaska u dvoranu moraju ostaviti svoje mobitele.

Za svoje goste Pippa je pripremila i niz iznenađenja, uključujući i stolove za stolni tenis s obzirom na to da je stolni tenis njezin omiljeni sport. Slavlje je uveličao i glazbeni gost iznenađenja zbog kojeg je dan prije vjenčanja postavljen ogroman zvučni sustav. Osim toga, obitelj Middleton dobila je flotu od čak 50 najkvalitetnijih automobila od strane Jaguar Land Rovera. U zamjenu za publicitet koji se očekuje, automobilski gigant im je posudio desetke Range Rovera kako bi prevezli goste iz sela u obiteljsku kuću. Nekoliko desetaka kombija i kamiona stiglo je u obiteljsku kuću Middleton, kao i u obližnje selo Englefield, gdje se održala ceremonija. 

Za razliku od Catherine, koja je na svadbu, stjecajem okolnosti bila prisiljena pozvati izaslanstva iz cijelog svijeta, na Pippinu je vjenčanju prema najavama bilo oko 150 gostiju. Među uzvanicima koji su stigli bio je i Pippin brat James s dugogodišnjom djevojkom Donnom Air. Stigao je i princ Harry. No, umjesto s djevojkom Meghan Markle, Harry je stigao u društvu brata Williama. Pozivnicu za vjenčanje dobio je i teniski šampion Roger Federer koji je na vjenčanje stigao u pratnji supruge Miroslave.

Inače, i Pippin suprug James Matthews plave je krvi. Njegov je otac Lord od Glen Affric u Škotskoj, a to znači da titulu nasljeđuje te da njegova supruga postaje Lady of Glen Affric. No s obzirom na to da obitelj nije službeno dio britanske aristokracije koju čine vojvode, markizi i baroni, javnost je neće tako zvati.

Pippa Middleton je diplomirala englesku književnost na Sveučilištu u Edinburghu. Bila je zaposlena na pola radnog vremena u obiteljskoj tvrtki, a 2012. godine izdala je knjigu pod nazivom "Celebrate: A Year of Festivities for Family and Friends", iz čijeg se naslova može zaključiti da je posvećena organizaciji slavlja za obitelj i prijatelje. Za to je dobila oko 400.000 funti. Tridesetogodišnja mladenka postala je slavna 2011. godine na dan vjenčanja svoje sestre kad je izašla iz automobila i primila šlep Kateine vjenčanice. U uskoj bijeloj haljini dizajnera Alexandera McQueena, koja je ocrtavala njezino tijelo, Pippa je gotovo zasjenila Kate koja se udavala za britanskog princa Williama. Nakon vjenčanja, koje je pratilo oko dvije milijarde ljudi diljem svijeta na Facebooku je osnovana grupa "Društvo obožavatelja Pippine stražnjice", koje i nakon šest godina od događaja ima oko 200.000 članova.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene