Sjećate se nje?

Veliki povratak glazbene zvijezde devedesetih: Bila je neizostavni dio svih fešti, a sad predstavlja nešto novo

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dolores svi pamte po pjesmama ''Ostavi me'', ''Dobro jutro Dalamcijo'', a sad se vraća na scenu i predstavlja novi projekt.

Devedesete mnogi nazivaju zlatnim dobom hrvatske zabavne glazbe. Mnoga imena su u to vrijeme osvajala radijske top liste, a među njima je bila i Dolores, kao neizostavno ime mnogih festivala zabavne glazbe, ali i fešti. Neke od njenih uspješnica s kojima je osvojila publiku su ''Dobro jutro Dalmacijo'', ''Ostavi me'' te mega mix s hitovima Đorđa Novkovića, ali i mnoge druge, koje imaju milijunske preglede na YouTubeu.

Pogledaj i ovo Dolores Bilo je to zlatno vrijeme! Sjećate se fatalne Dolores i njenog velikog hita ''Ostavi me''? Vratila se na scenu nakon 20 godina, evo koliko se promijenila od dana slave!

Nakon što je devedesetih godina objavila čak šest albuma, a 1994. godine onaj pod nazivom ''Pjesme moje duše'',  na kojem je obradila neke od najljepših meksičkih melodija, dala je obećanje svojoj publici da će se ta priča s tradicionalnim pjesmama nastaviti. 

U ovo novo normalno doba koje je pogodilo čitav svijet radi pandemije koronavirusa, Dolores je iskoristila na kreativan način. S Elvisom Stanićem, jednim od naših najnagrađivanijih jazz glazbenika s ovih prostora, ujedno i producentom ove kreativne priče, osmislila je i krenula u realizaciju projekta nazvanog 'Historia'. Projekt će sadržavati izvorne tradicionalne pjesme koje su kroz povijest postale tradicijom raznih svjetskih kultura, otkuda je i potekao naziv projekta. Pjesme će biti izvođene na originalnim jezicima, a uključivat će tradicionalne španjolske, grčke, ruske, meksičke, portugalske, židovske, talijanske i romske pjesme.

 Prva pjesma s kojom se Dolores vraća na hrvatsku glazbenu scenu, ali u novom ruhu, je povijesna ''La Llorona'', meksička legenda o tugujućoj ženi čiju beskrajnu ljubav iznevjeri jedan nevjerni muškarac.

Budući da je s ovim glazbenim projektom napravljen odmak od glazbe kakvu je izvodila tijekom devedesetih Dolores je izjavila: „Jako se veselim povratku na hrvatsku glazbenu scenu. Iako je prošlo više od 20 godina otkako sam zadnji put stala na pozornicu, s ovim projektom sam ispunila svoju želju da nastavim s tradicionalnim pjesmama. Iako živimo u izazovnom vremenu, vjerujem da ćemo iz ovoga izaći još jači. A glazba nam u tome sasvim sigurno može pomoći. Nakon La Llorone, u sklopu Historie slijede i ostale pjesme koje će ubrzo ugledati svjetlo dana“.

Lumiere production, uz režiju Artema Dushkina i snimatelja Matea Jurčića, zaslužni su za ekranizaciju 'La Llorone'.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Slavko Sobin +0 Slavko Sobin Celebrity Slavko Sobin konačno završio uz jednu od najljepših Hrvatica: "Već dugo to oboje priželjkujemo"

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene