žali zbog svega

Najmoćnija dama modne industrije priznala zakidanje afroameričkih zaposlenika, pa se ispričala

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Anna Wintour postala je glavna urednica američkog magazina Vogue 1988. godine.

Anna Wintour oglasila se dok u SAD-u ne jenjavaju prosvjedi pokreta Black Lives Matter zbog okrutne smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti. 

Pogledaj i ovo Cara Delevingne i Ashley Benson (Foto: Profimedia) prekidi koji su obilježili 2020. Godina ljubavnih brodoloma: Jurić raskinula zaruke, a Mišerić se iselila iz stana poznatog poduzetnika

Urednica američkog Voguea priznala je kako je radila greške objavljujući tekstove koji su bili netolerantni i jer nije dovoljno promovirala afroameričko osoblje i dizajnere u svom modnom magazinu. Anna je prošlog četvrtka poslala zaposlenicima memorandum u kojem im se ispričala.

Napisala je da žali jer je objavljivala fotografije i priče koje su bile štetne ili netolerantne. Usto je priznala da je premalo zaposlenika Afroamerikanaca i preuzela je potpunu odgovornost za pogreške tijekom njezinog 32-godišnjeg upravljanja poznatim magazinom. 

"Želim otvoreno reći da znam da Vogue nije našao dovoljno načina da unaprijedi i da prostora afroameričkim urednicima, novinarima, fotografima, dizajnerima i ostalim kreatorima sadržaja", istaknula je Wintour. Inače, u brojnim medijskim kućama se događaju promjene dok traju prosvjedi zbog rasizma. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

There is nothing like being at home for real comfort. -Jane Austen #theannawintour#voguemagazine#condenast#style#athome#comfort#stayhome @condenast @voguemagazine

A post shared by Anna Wintour (@theannawintour) on

Urednik časopisa Bon Appétit Adam Rapoport  dao je početkom ovog tjedna otkaz nakon što je procurila njegova fotografija na kojoj ima lice obojano u crno. Usto, pojavile su se informacije da je diskriminirao afroameričke zaposlenike. 

Ostavku je dala i Christene Barberich, urednica portala Refinery29 nakon optužbi za rasizam. Dogodio se i veliki iskorak u američkom magazinu Harper's Bazaar jer je glavna urednica postala Samira Nasr. Naime, to je prva afroamerička osoba na čelu časopisa u 153 godine njegova postojanja.  

  1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Dakota Fanning (Foto: Getty Images) Dakota Fanning (Foto: Getty Images) Dakota Fanning (Foto: Getty Images) Dakota Fanning (Foto: Profimedia) +4 Dakota Fanning (Foto: Getty Images) Celebrity Neoprezno izlazila iz automobila pa u vrućim hlačicama pokazala previše, svima se može dogoditi

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene