Živio je život

Toma Zdravković pred smrt je tražio samo jedno, njegova supruga otkrila je nepoznate detalje o legendarnom glazbeniku

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Gordana Zdravković se nakon gledanja filma "Toma" o njezinu pokojnom suprugu prisjetila svojeg života s njim.

Uspomena na legendu jugoslavenske glazbe Tomu Zdravkovića ne blijedi ni 30 godina nakon njegove smrti, a sada ju je oživio i film o njegovu životu jednostavnog naziva "Toma".

Ekranizirana biografija jednog od najvećih boema svog vremena, koji je 1991. izgubio dugogodišnju bitku s opakom bolesti i preminuo u 53. godini, oduševila je njegovu suprugu Gordanu, koja je nakon gledanja filma progovorila o svojem životu Tomom za srpsku televiziju K1 .

"Život s Tomom nije bio lak, ali nije bilo ni teško. U početku je bilo veoma konfuzno. Imala sam 25 godina kada smo se upoznali, a on je bio 12 godina stariji. Bio je oformljena ličnost i morala sam to prihvatiti. Nisam ga htjela mijenjati. Morala sam se uklopiti u njegov život", ispričala je Gordana, koja je s Tomom u braku provela 18 godina.

"Bio je nepovjerljiv, stalno je imao sumnje. Govorio je da mu je isto živi li u palači ili u sobici. Stalno je bio na ivici. Tražio je slobodu", prisjetila se te je priznala i da je glumac Milan Marić u filmu gotovo savršeno dočarao njezina pokojnog supruga.

Dotakla se i njegove borbe s bolesti unatoč kojoj je, kako je naglasila, do kraja živio punim plućima, a otkrila je i koja mu je bila želja prije smrti.

"Jako je volio živjeti. I nije do zadnjeg dana vjerovao da će umrijeti. Posljednjih nekoliko dana prije nego što je umro, govorio mi je: 'Molim te, ako mi se nešto desi, uzmi dijete i idi odavde'. Te godine kada smo se vratili ovdje, mislim da je živio život punim plućima, bez obzira na njegovu bolest. Deset godina je bio potpuno zdrav" prisjetila se.

Progovorila je i o Tominom odnosu s legendarnom Silvanom Armenulić, za koju je priznala da je bila njegova tajna ljubav.

"Među njima je postojalo veliko prijateljstvo, ali ona je za njega bila nedostižna. Vjerujem da nikada nije imao hrabrosti ni kazati joj da je voli. Kada je poginula, bio je očajan. Sjećam se da nam je Lepa Lukić to javila. Nikada ga takvog nisam vidjela, toliko tužnog", ispričala je Gordana.

Silvana je bila jedna od najvećih jugoslavenskih zvijezda, a tragedija je prekinula njezin život u 37. godini.

Poginula je 10. listopada 1976. godine u teškoj prometnoj nesreći na magistralnom putu Beograd – Niš kod Kolara.

Nesreća je bila kobna za Silvanu, a u sudaru su poginuli i Miodrag Jašarević, šef narodnog orkestra Radio Beograda, koji je te večeri bio za volanom, i Silvanina sestra Mirjana Barjaktarević, koja je bila u šestom mjesecu trudnoće.

Cijela bivša država ostala je u šoku zbog tog ogromnog gubitka. Silvana je bila obožavana ne samo zbog svog posebnog glasa već i zbog svog načina odijevanja, ponašanja, ali i ljepote koja je unijela potpuno novu dimenziju na estradu tadašnje Jugoslavije.

Smrt Silvane Armenulić i dandanas izaziva brojne kontroverze jer neki i dalje tvrde kako se nije radilo o nesretnom slučaju.

Njezina priča s Tomom započela je kada ga je srela na klupi u parku u Leskovcu gdje je nastupala, a saznavši za njegovu tešku situaciju, ponudila mu je da nastupa na njezinim koncertima. On joj je u znak zahvale napisao pjesmu "Šta će mi život bez tebe dragi", koja je postala jedan od njezinih najvećih hitova.

Zahvaljujući Silvani, Toma je napravio sjajnu karijeru i za sobom ostavio hitove koje znaju brojne generacije, među kojima su najpoznatiji "Da l’ je moguće", "Danka", "Dotak’o sam dno života", "Kafana je moja sudbina", "Prokleta nedelja", "Jelena" i mnoge druge pjesme.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Jennifer Garner (Foto: Instagram) Jennifer Garner i John Miller (Foto: Profimedia) Jennifer Garner i John Miller (Foto: Profimedia) Ben Affleck Jennifer Garner (Foto: Profimedia) +1 Jennifer Garner (Foto: Getty Images) Celebrity Malo tko se sjeća da je njih dvoje bilo u braku, a evo kako se danas ponašaju kada se sretnu u javnosti

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Bianca i Roman Bianca i Roman Bianca i Roman Bianca i Roman +7 Bianca i Roman Celebrity Izraz lica Maje Šuput govori sve o neugodnom susretu s osobom iz prošlosti: "Vi se mene ne sjećate? Prije puno godina..."

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene