Odabrano društvo

NEVJEROJATNA PRIČA Vjenčanje na koje se čekalo 78 godina

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jedini potomak posljednjeg kralja oženio je glumicu. Na vjenčanje su stigli španjolska kraljica, bivša iranska carica, srpski princ i rumunjska princeza.

Princ Leka, jedini potomak posljednjeg albanskog kralja, oženio je u subotu popularnu glumicu Eliu Zaharia a vjenčanju je nazočilo dvadesetak sadašnjih i nekadašnjih članova kraljevskih obitelji, među kojima i španjolska kraljica.

To je bilo prvo vjenčanje jednog člana svrgnute kraljevske obitelji u Tirani od 1938. Lekin djed Zog I. te se godine oženio mađarskom princezom Geraldine Apponyi a godinu dana kasnije, 1939., pobjegao je pred invazijom talijanskih fašista na Albaniju.

Kraljevskoj obitelji bio je zabranjen povratak u zemlju sve do pada komunizma 1990.

Albanija je bila izolirana tijekom vladavine komunizma i zatvorena za vanjski svijet a Zogovi potomci smatrali su se izdajnicima.

Elia Zaharia (33), koja je studirala u Parizu, slavna je glumica u Albaniji.

Više od dvadeset sadašnjih i nekadašnjih članova kraljevskih obitelji nazočilo je vjenčanju, među kojima španjolska kraljica Sofia, bivša iranska carica Frah Diba, srpski princ Mihajlo Karađorđević i rumunjska princeza Margarita.

Princ Leka (34) diplomirao je na britanskoj vojnoj akademiji Sandhurst i radi kao savjetnik u albanskom ministarstvu vanjskih poslova. (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene