Vježba se, vježba!

Mišići u prvom planu: Naša manekenka na reviju stigla u topu koji je otkrio njezin isklesani trbuh

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Na trećoj večeri Bipa Fashion.hr-a revije su predstavili Morana Krklec, Jelena Holec, Anthony Avangard, Mateyaneira te Twinsi.

Sasvim poseban modni spektakl obilježio je treći dan Bipa FASHION.HR-a, koji je započeo s dodjelom Modne nagrade Ana Lendvaj za najbolju kolekciju prikazanu u 2018. godini, a nastavio se revijama dizajnera koji su unijeli novu, svježu energiju na modnu scenu. Među brojnim gostima bili su Lidija Lešić, Ivana Paradžiković, Zsa Zsa, Borna Kotromanić. 

Pogledaj i ovo Bipa Fashion.hr - 12 govorili o budućnosti Razgovori o modi FASHION TALKS otvorili 30. Bipa Fashion.hr

Lidija Lešić, poznata manekenka i influencerica, pažnju je plijenila u kariranom topu i hlačama istog uzorka. Kombinacija je to koja je otkrila njezinu besprijekornu figuru, kao i njezin savršeno oblikovan trbuh.

Žiri modne nagrade koji čine novinari, urednici i kritičari: Nenad Korkut, Bojana Radović, Vesna Blašković, Saša Joka i Maja Car, imali su težak zadatak u sjajnoj modnoj godini iza nas, izabrati kolekciju koja je po svojoj kvaliteti, prezentaciji i viziji mode ocijenjena najboljom.

Nakon što se publika prisjetila legende modnog novinarstva u Hrvatskoj i dugogodišnje novinarke Večernjeg lista, nagradu za najboljeg zasluženo je odnio Juraj Zigman, za kolekciju prikazanu krajem prošle godine u Rijeci. U izrazito emotivnoj atmosferi, pobjednik, članovi žirija i kolege prisjetili su se Ane Lendvaj, koja je afirmirala mnoga dizajnerska imena i čija će nagrada sasvim sigurno motivirati mlade dizajnerske snage da svoj rad prezentiraju s ogromnom ljubavlju, trudom i strašću.

Nakon početnog slavlja, program Bipa FASHION.HR-a nastavio se revijama Morane Krklec, Jelene Holec, Anthony Avangarda, Mateyaneire i Twinsa koji su svoju kolekciju predstavili pod pokroviteljstvom branda CCC shoes.

Morani Krklec pripala je čast otvoriti treću revijsku večer i tako publici prezentirati svoju novu kolekciju za proljeće-ljeto 2019. Majstorica dekonstrukcije ostala je vjerna svom potpisu, a novom linijom dominira stopostotni pamuk u crnoj i bijeloj boji. Lagani i prozračni materijali dizajnerici su poslužili kao odlična podloga za poigravanje s krojevima i naglašavanje forme svakog pojedinog komada. Poseban detalj koji se proteže kroz cijelu kolekciju jesu crne i bijele špage s ulogom remena kao i traka s kojom se odjeća veže, spaja i fiksira. I dok je prednji dio odjevnih komada prilično čist i jednostavan, najveći akcent dizajnerica stavlja na leđa upotpunjena sa zanimljivim detaljima.

Večer se nastavila revijom mlade Jelene Holec, a na ovosezonskom Bipa FASHION.HR-u pred mnogobrojnom publikom prezentirala je svoju novu kolekciju pod nazivom Magnolia. Dizajnerica koja je prepoznata po poigravanju s odjevnim predmetima, kreira odjeću koja snažno kontrira uniformiranosti. Tako je i ovoga puta, vođena načinom odijevanja kroz povijest, Holec dizajnirala kolekciju koja kao specifičnost ima multifunkcionalnost. Haljine su i dalje bile primarni moment revije, provučene od dnevnih i ljetnih do koktel i večernjih formi, a diskretni prorezi na gležnju ili ramenu daju notu dinamike i seksepila. Kolekcijom dominiraju pastelne boje s metalik detaljima kao i cvjetni motivi magnolije.

Balkan Bling naziv je nove kolekcije mladog dizajnera koji djeluje pod umjetničkim imenom Anthony Avangard. U svom prepoznatljivom stilu, ovaj perspektivni dizajner na modnu pistu donio je jednu svježu, suvremenu i potpuno drugačiju kolekciju. Inspiriran nogometom te problematikom društvenih fenomena na zanimljivoj odrednici - Balkanu, publici je prezentirao odjeću izrađenu od pamuka, trapera, lamea i umjetnih materijala s lakiranim i metaliziranim premazima. S kombinacijom ženstvenih i oversize krojeva, kroz kolekciju se još protežu simetričnost, prorezi i blagi volani.

Deep house glazba devedesetih, Jim Jarmusch, psihodelični plakati Ricka Griffina, Blotter art samo su neki od asocijacija s kojima se može dočarati Retro Restart kolekcija dizajnerica Mateje Dujić i Neire Sinanbašić koje zajedničkim snagama potpisuju brand Mateyaneira. Pistom su zavladali oversize odjevni komadi u bojama minta i prljavo roze koje su se sjajno uklopile s klasičnom crnom i bijelom. Uz standardne sakoe i odijela, publika je mogla uživati u kreacijama ležernijeg stila poput majica i hoodica nastalih u suradnji s grafičkim dizajnerom Stefanom Kokovićem. Za potrebe nove kolekcije, izrađena su mala grafička umjetnička djela koja su u konačnici otisnuta na odjevne komade. Koncept je zamišljen kao fantazmagoričan splet klasične umjetnosti i svemirskih veduta upotpunjen s vrlo suvremenim porukama.

Prilika za zatvaranje treće večeri 28. Bipa FASHION.HR-a pripala je poznatom dizajnerskom dvojcu Twins, koji je pod pokroviteljstvom branda CCC shoes prezentirao svoju novu kolekciju Summer storm i tako unio dašak ljetne idile na modnu pistu. Nakon vječne inspiracije Slavonijom, dizajneri Damir Begović i Domagoj Štimac s ovom modnom pričom putuju u Dalmaciju. Vođeni ljetnim šansonama Tereze Kesovije, Olivera Dragojevića i Mate Miše Kovača, publici su predstavili odjeću za plovidbu Jadranom upotpunjenu cvjetnim hologram printovima te zavodljivim i trendy leopard uzorcima. Pamučno tkano platno etno motiva u fokus stavlja unikatne haljine s naborima, odijela i suknje visokog struka.

Danas će se službeni program 28. Bipa FASHION.HR-a nastaviti revijom Ivice Skoke pod pokroviteljstvom branda Perwoll, dok u finalnoj večeri publiku očekuju revije: Branke Donassy, Marine Design, Klisab, Arilea pod pokroviteljstvom branda CCC, Ane Marie Ricov te slavljenička revija Zorana Aragovića koji već 15 godina uspješno stoji iza svoga brenda BiteMyStyle.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene