Pretužno

Tragična priča njezina lika pretvorila se u stvarnost: "Bila je to velika borba, koja još uvijek traje"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Michelle Dockery u tragičnoj je nesreći izgubila supruga Johna Dineena, nakon što je njezin lik u seriji "Downton Abbey" doživio istu sudbinu.

Britansku glumicu Michelle Dockery najbolje znamo kao Lady Mary Crawley iz hit-serije "Downton Abbey", koja joj je donijela svjetsku slavu, no mnogi njezini obožavatelji ne znaju pozadinu njezine tragične i tužne priče koju je doživjela baš kao i njezin lik u seriji.

Pogledaj i ovo Jelena Karleuša, Marina Tucaković (FOTO: Instagram) ljubav njezina života Marini Tucaković suprug Aleksandar bio je najveća podrška, skupa su prebrodili sve tragedije, a posebno ju je pazio nakon teške dijagnoze

Naime, u blagdanskom specijalu serije koji je prikazan 2012. godine Lady Mary Crawley iznenada je izgubila supruga u prometnoj nesreći. Tijekom perioda u kojem je tugovala ponovno je otkrila svoj duh i postala oslonac obitelji, ali nikada nije zaboravila svoju prvu ljubav, a njegove je fotografije čuvala na noćnom ormariću.

Nažalost, identična se scena ponovila i u Michellinu stvarnom životu, izvan malih ekrana, 2015. godine kada je preminuo njezin zaručnik, irski stručnjak za odnose s javnošću John Dineen i nakon čega je bila primorana nastaviti živjeti bez njega.

Michelle i John počeli su izlaziti 2013. godine nakon što ih je upoznao njezin kolega iz serije "Downton Abbey" Allen Leech. On je smatrao kako bi bili idealan par i da bi si mogli savršeno odgovarati.

"John mi je poput obitelji i znao sam će mu se Michelle svidjeti. Ona je sjajna djevojka, još bolja od Lady Mary", izjavio je Allen u jednom od intervjua za The Guardian.

I bio je u pravu. Isprva su svoju vezu krili od medija, a službeno su se prvi put u javnosti pojavili 2013. godine na Venecijanskom filmskom festivalu. Glumica je 2014. godine potvrdila da ima prekrasnog muškarca u svom životu.

Par se vjenčao u tajnosti početkom 2015. godine, ali njihova je ljubavna priča tragično završila 13. prosinca kada je John nastradao u prometnoj nesreći u dobi od samo 34 godine.

Kasnije se ispostavilo da par od javnosti i medija nije krio samo detalje ljubavnog života već su sakrili i istinu o Johnovu zdravlju. On se naime 15 mjeseci borio s terminalnom fazom raka koji mu je bio dijagnosticiran, a najveću mu je podršku upravo pružala Michelle.

U intervjuu za The Guardian Michelle je izjavila da nikada nije gubila nadu i da je informaciju o njegovoj bolesti bilo iznimno teško sakriti od medija.

"Jedna od najtežih stvari u tom periodu je bila ta parelala s ulogom Mary. Bila je to velika borba, i još uvijek traje, priče mog lika i mene veoma su slične", izjavila je tada Mary.

U okrutnom vrtlogu sudbine i života, Johnov sprovod održan je samo dan nakon Michellina rođendana i dan prije nego što je on sam trebao navršiti 35 godina.

Tijekom tužne i dirljive komemoracije glumica je smogla snage i otpjevala pjesmu "The Folks Who Live on the Hill" te izrekla emocionalnu posvetu svojoj srodnoj duši, kako ga je nazvala.

"Čast mi je što sam poznavala Johna. Što sam ga voljela i bila voljena. Bio mi je prijatelj, moj kralj, moj heroj, moje sve. Slavimo njegov život, dajemo mu počast, nedostajat će nam", rekla je u svom dirljivom oproštaju.

2017. godine Michelle je javno progovorila o tragičnom gubitku prvi put od Johnove smrti u velikom intervjuu za The Guardian.

"Nemam riječi kojima bih opisala kako sam se osjećala i kako se još uvijek osjećam", rekla je na rubu suza i dodala da je gubitak utjecao na život u svakom pogledu.

"U to sam se vrijeme jednostavno isključila. Posao i sve. Posao mi tada uopće nije bio važan", priznala je.

No baš poput svog lika Lady Mary Crawley, Michelle je smogla snage za nastavak snimanja. Tri mjeseca nakon Johnove pogibije vratila se na posao i snimanje nove serije "Good Behavior", a 2019. godine snimila je film "Downton Abbey".

To, naravno, ne znači da je brzo i lako zaboravila Johna, jer uloga žene koja je ostala bez voljenog muškarca pratit će ju cijeli život, koji mora živjeti najbolje što zna.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene