Tanki novčanici

ESTRADA TANKOG DŽEPA Više ih ni vrtoglavi iznosi ne mogu gurnuti u kampanju

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Čini se kako je državna kriza stigla i u stranke pa će ove godine estrada ostati tanjeg džepa.

Kako se predizborna kampanja iz dana u dan sve više i više zahuktava, tako i čelnici stranaka u Hrvatskoj obilaze Lijepu Našu u nadi da priskrbe koji glas više. Iako nas od prošlih izbora ne dijeli više od godine dana, čini se kako su na ovim izborima izostali oni veliki predizborni skupovi na kojima su nas zabavljala velika imena hrvatske estrade.

Pogledaj i ovo Peđa Grbin i Altana Ata Hodžić skrivaju svoju privatnost Peđu Grbina samozatajna supruga podržala je poljupcima i zagrljajima pred svima u stožeru, potpuno se opustila pred kamerama!

U organiziranju predizbornih skupova svakako je prednjačio HDZ, ali ni njihovi najveći konkurenti, SDP-ovci, također ne bježe od estrade. Osim što su angažirali rokere, na njihovoj se listi našao i jedan tamburaški bend. Čini se kako je SDP odlučio okrenuti ploču, te narodnom glazbom i Narodnom koalicijom pokoriti Markov trg. Ovaj put su se odlučili za Gazde te njihov hit 'Ja pijem da zaboravim', no ovaj je bend u posljednji trenutak otkazao nastup.

Gordan Maras na Facebooku sumnja u prljavu igru svojih političkih protivnika, dok su tamburaši poručili kako ne žele biti stranački obojeni. Kažu kako njihova publika to jednostavno ne bi podržala.

Pročitajte i neotkrivene detalje o životu Ante Gotovine.

Ipak, za SDP pjevaju tamburaši, ali ne Gazde već Begini. Oni su prihvatili poziv da pjevaju u kampanji.

Hrvatska demokratska zajednica bi tijekom svojih skupova ugostila Miroslava Škoru, Jacquesa Houdeka, Ivanu Banfić, Lanu Jurčević, Juricu Pađena, Matu Mišu Kovača, Ninu Badrić, Vannu, Shortyja, Mladena Grdovića, Ivanu Kindl te mnoge druge. Sva ova imena dobro su nam poznata, ali nisu nam poznati iznosi koje bi pjevači dobili nakon odrađene zabave. Prema pisanjima nekih medija, Nina Badrić pjevala je HDZ-u za 30.000, a Mate Mišo Kovač za 80.000 eura.

Brojne informacije iscurile su u javnost kada je bivša stranačka blagajnica Branka Pavošević rekla kako su se svi nastupi estradnjaka financirali iz „crnih fondova“. Zanimljivo je i kako je bivši premijer Ivo Sanader platio Marku Perkoviću Thomsonu 550.000 eura samo da ne pjeva za druge stranke.



Čini se kako je novi vođa HDZ-a ovaj put odlučio uzeti stvar u svoje ruke i sam zapjevati, a ne trošiti novac na estradne zvijezde. Uz čašicu vina zapjevao je Mišin hit: "Noćas ćemo zemlji k'o materi reći".

 

Tijekom nekoliko kampanja, SDP je organizirao većinom rock izvođače, među kojima su bili Let3, Parni Valjak, Majke, Urban. Osim rokera, odlučili su ugostiti i najveće ime hrvatske estradne scene – Severinu. Iako nikada nije potvrdila, u javnosti ostaje zapamćena cijena koju su SDP-ovci platili Severini. Riječ je o 200 000 eura - navodno.

Za HDSSB su nastupali tamburaški sastav Đerdan, Stjepan Jeržek Štef i Šima Jovanovac koji i javno podupiru ovu političku stranku. Iako je bilo poziva, čini se da ni Giuliano ove godine neće pjevati na skupovima. Pjevač je otvoreno priznao kako podupire HSP, no nastupati za njih neće.

HSLS je nekada podržavao Gibboni, no njega političke kampanje više ne zanimaju.

Bilo kako bilo, velikih slavlja na ovim izborima neće biti. Čini se kako je državna kriza stigla i u stranke. Manje se troši na glazbenike, ali i glazbenici sve više, svjesni loše reklame, okreću leđa politici. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene