Tužan dan

Špiro Guberina uz zvuke dalmatinske pjesme skromno je ispraćen na posljednji počinak u svom rodnom gradu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Špiro Guberina ispraćen je na posljednji ispraćaj na groblju u Šibeniku.

Legenda hrvatskog glumišta Špiro Guberina danas je ispraćen na posljednji počinak u svom rodnom Šibeniku.

Pogledaj i ovo showbuzz ''Begaj, tata...'' Akijeva kći Edina ocu je posvetila dirljiv govor, a sin Kristijan suze nije mogao suspregnuti: ''Hvala ti, i samo da znaš...''

U krugu članova obitelji i najbližih prijatelja i poštivanje epidemioloških mjera, Špiro je ispraćen uz riječi pjesme "Dalmatinska" Mate Miše Kovača koju je otpjevala klape uz zvukove gitare.

Povodom smrti velikana hrvatskog glumišta i rođenog Šibenčanina na zgradi HNK u Šibeniku bila je izvješena crna zastava i otvorena je knjiga žalosti. 

Legendarni kazališni, televizijski i filmski glumac Špiro Guberina preminuo je u 88. godini, a posljednje je dane života proveo u Domu za starije i nemoćne u Klaićevoj ulici u Zagrebu.

Špiro Guberina karijeru je počeo kao kazališni amater u komedijama i operetama šibenskog Narodnog kazališta. Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 1958. godine, a godinu kasnije postao je član Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Usprkos odlasku u mirovinu 1999. godine, tom je ansamblu ostao vjeran sve do smrti, više od pet desetljeća nastupajući u njegovim repertoarnim predstavama.

Veliku je popularnost stekao televizijskim ulogama Strikana u "Velom mistu" Miljenka Smoje, Divca u "Prosjacima i sinovima" Ivana Raosa, Očenašeka u "Dnevniku Očenašeka" Vjekoslava Majera, Bepa u "Starcima" Antuna Šoljana i brojnim drugima po kojima ćemo ga zauvijek pamtiti.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene