Završen modni tjedan

Spektakularna završnica Bipa FASHION.HR-a okupila brojne poznate: Pogledajte u čemu su zablistali

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Finalna večer Bipa FASHION.HR-a pokazala je najbolje od domaćeg dizajna, a spektakularna završnica zaokružila je pet dana programa u kojem je predstavljeno 13 dizajnerskih kolekcija.

Posljednji dan modnog tjedna donio je najuzbudljiviji program i pet jakih dizajnerskih imena: Branka Donassy, Spirit by T.B., Marina Design, Twins pod pokroviteljstvom branda CCC, te BiteMyStyle pod pokroviteljstvom Philipsa.
 
Gledalište je posljednje večeri bilo premalo za sve koji su željeli vidjeti revije omiljenih dizajnera, a među njima i brojni poznati zaljubljenici u modu: Ella Dvornik, Andrea Andrassy, Nina Mia Čikeš, Lidija Lešić, Lara Antić, Lea Mijatović, Manuela Svorcan, Minea, Martina Vrdoljak Ranilović, Nataša Mihaljčišin, Borut Mihalić, Tomislav Petranović, Nenad Korkut, Miran Kurspahić i brojni drugi. 
Pogledaj i ovo Bipa Fashion.hr (Foto: PR) Nova sezona Modne piste spremne za domaće dizajnere: Otkrivamo sve o kampanji Bipa Fashion.hr-a

Pet dizajnera finalne večeri Bipa FASHION.HR-a potvrdili su značenje pojma regionalna moda svjetskog predznaka. Vizija mode za nadolazeću sezonu je puna iznenađenja – funkcionalnost sa snažnom porukom, moda koja ne podliježe trendu, koja se iznova nadopunjuje i prezentira u novom svjetlu. Brišu se crte između street stylea i haute couturea, a military robusnost je savršena suprotnost lepršavom ženstvenom stilu.

Večer je otvorila jedna od najdugovječnijih dizajnerica naše scene Branka Donassy, koja je u svojoj kolekciji Big Bubbles prikazala fantastične vatirane kapute, jakne s hlačama i suknje od tkanina koje se prvenstveno koriste pri izradi sportske odjeće. Donassy je smjelo zaokrenula priču te posebnim konstrukcijskim zahvatima stvorila modele koji vode u neki drugi svijet.

Prva asocijacija pri pogledu na komade odjeće s Donassy potpisom su veliki baloni od sapunice, koji pri gibanju tijela mijenjaju oblik. Oglavlja od filca skulpturalnih oblika dala su poseban naglasak još jednoj uspješnici s potpisom doajenke hrvatskog dizajna Branke Donassy.

Mističan prizvuk večeri se nastavio kolekcijom vječno inspiriranog Tomislava Bahorića i njegova branda Spirit by T.B., koja je pokazala koliko moda može biti uzbudljiva i inspirativna. Bahorićev monokromatski pristup modi i minimalistički stil uočeni su kroz personalizirani print fragmenata krojenih slika, a koje su tvorile zanimljivu grafičku podlogu. Uzbudljivosti Bahorićeve muške kolekcije pridonijele su ručno rezane aplikacije, dok su čiste, gotovo asketske linije bile protuteža neobrađenoj koži.

Gotovo u cijelosti crna kolekcija s momentima grafitno sive boje ostala je u konceptu prepoznatljiva potpisa branda Spirit by T.B. U novoj kolekciji mjesto su pronašli i majstorski kreirano remenje, ruksaci i torbe, koji će vjerojatno naći mjesta i u ženskom ormaru.

Fantastičan eklektičan spoj retro chica i modernog, apokaliptičnog stila u kojem se ženstvenost sukobljava s mračnim kaosom predstavila je Marina Design. Dizajnerica je predstavila kolekciju koja oslikava stanje modernog svijeta i pojedinca. Ljepota i ženstvenost prikazane su kao prikrivena dekadencija, što se uprizorilo u kolekciji bogatoj materijalima neutralnih boja s povremenim kolorističkim akcentima. Promišljeno je dizajnerica Marina Obradović opisala feminiziranost putem predimenzioniranih, slojevitih odjevnih komada koji su okosnica stila kreatorice koja oduševljava iz sezone u sezonu.

Ženstvenost, ali u nešto drugačijoj formi pokazali su Damir Begović i Domagoj Štimac u novoj kolekciji branda Twins, prikazanoj na reviji pod sponzorstvom obuće CCC. Rapsodija talenta u novoj kolekciji Twinsa potvrdila je ovaj mladi dvojac kao jedno od vodećih dizajnerskih imena na domaćoj modnoj sceni. Poznati po sklonosti da propitkuju probleme u Lijepoj našoj, i u novoj kolekciji na svoj način šalju kritiku hrvatskom društvu danas. Paleta tonova je zagasita s elementima futurizma srebrne svile i zlatnog brokata. Od čistih formi do raskošnih nabora, TWINS vizija moderne žene fokusirana je na luksuz od jutra do mraka kroz besprijekorno iskonstruirane vunene kapute, poslovna odijela, kostime, haljine i suknje maxi, midi i mini dužine te ženstvene kombinezone. Raskošnom poslovnom i svečanom kolekcijom u kojoj kombiniraju street wear hoodie-a s printom sa suknjom koja priziva stari duh couture-a, TWINS je prikazao ženu čiji je stil ove zime odvažan, ali i profinjen.

Čast da zatvori tjedan mode Bipa FASHION.HR pripala je Zorana Aragoviću i njegovom brendu BiteMyStyle, čiju reviju je sponzorski podržao Philips. Aragovićeva dojmljiva zimska kolekcija prezentirana je kroz nešto zagasitije zemljane tonove, karirani uzorak i asimetriju. Kaputi, suknje i jakne Aragovićeva potpisa formom su asocirali na vojne odore, dok su kao potpuna suprotnost došle lepršave haljine fluidnijih i asimetričnih formi. Color block tehnikom Aragović je kreirao maksi kapute u narančastoj, pink i crvenoj boji, a uz njih je kombinirao lepršave i kratke haljine na preklop u sivim i smeđim tonovima. Dominantni materijali u novoj kolekciji BiteMyStyle bili su vuneni štof, velur, viskoza i poliesterska mrežica koje su u detaljima naglasile ramena ili struk.

Uzbudljivim i energičnim završetkom BiteMyStyle revije, privedeno je kraju 29. izdanje Bipa FASHION.HR-a koji je i ove sezone opravdao titulu najvećeg modnog događaja koji predstavlja kolekcije najpoznatijih dizajnerskih imena i donosi najbolje od domaće mode. Abecedu trendova tijekom pet dana pratilo je oko 5000 uzvanika, a 13 modnih revija pratilo je više od 100 predstavnika medija. Zagreb je i ove sezone za vrijeme Bipa FASHION.HR-a postao epicentar modnih događanja u regiji.

 

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Luka Nižetić (Foto: Instagram) Luka Nižetić (Foto: Instagram) Luka Nižetić (Foto: Instagram) Luka Nižetić (Foto: Instagram) +9 Luka Nižetić (Foto: Instagram) Celebrity Već je pokazivao svoje mišiće, ali najnovijim fotkama definitivno je dokazao da ima tijelo Apolona

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene