ne pristaju na sve

Žale li sada? Mogli su se lako proslaviti, a oni su to glatko odbili

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumci tijekom cijele karijere nastoje dobiti ulogu koja će ih proslaviti za ostatak života. Donosimo 10 slavnih glumaca koji su mogli imati glavne uloge koje su ušle u povijest, ali su ih propustili prihvatiti.

Uzmimo za primjer Harrisona Forda. Nitko nije čuo za njega dok nije bio izabran za ulogu Han Solo u 'Ratovima zvijezda', a ostalo je povijest. Ipak, to ne ide uvijek prema planu. Kao zvijezda iz 'Ratova zvijezda' Mark Hamill ušao je u glumačku povijest kao Luke Skywalker i otada je neodvojivo povezan s tom ulogom. To su dva primjera onoga što dobra glavna uloga može učiniti za karijeru jednog glumca ili glumice. Na tom tragu, ovaj tekst podsjeća na 10 slavnih glumaca koji su imali priliku prihvatiti glavne uloge iz snova, ali su ih propustili...

Pogledaj i ovo Pierce Brosnan kao James Bond - 7 Bond, James Bond Ovo su svi glumci koji su utjelovili najpoznatijeg filmskog agenta i velikog ljubavnika, tko je najbolje odradio tu ulogu?

Molly Ringwald – 'Zgodna žena'

Jedna od velikih zvijezda iz 80-ih godina prošlog stoljeća bila je Molly Ringwald. Ona je odbila ulogu u filmu 'Zgodna žena'. Uloga je na kraju pripala Juliji Roberts, a sve je ostalo povijest. Ringwald je kasnije priznala da je ''Julia Roberts ono što čini taj film".

Henry Winkler – 'Briljantin'

Winkler je svjetski poznata senzacija postao u ulozi 'Fonza' u dugotrajnom sitcomu 'Happy Days'. Činilo se da je i uloga u 'Briljantinu' bila napravljena upravo tako da se prilagodi baš njemu, ali Winkler nije želio biti tipiziran. Ulogu u 'Briljantinu' tako je dobio John Travolta.

Mel Gibson – 'Gladijator'

Mel Gibson već je igrao Williama Wallacea u 'Braveheartu' pa je bilo logično zašto bi ga odabrali da glumi još jednog legendarnog 'ratnika'. No Gibson je tu ulogu odbio, a nakon njega njegov je kolega Australac Russell Crowe dobio ulogu Maximusa u 'Gladiatoru'. Gibson je, kasnije se otkrilo, ulogu Maximusa odbio jer je mislio da je prestar za nju.

Tom Hanks – 'Jerry Maguire'

Tom Hanks poznat je kao jedan od najpopularnijih glumaca današnjice. Redatelj Cameron Crowe smatrao je da je baš Hanks idealan sportski agent za ulogu u filmu 'Jerry Maguire'. Hanks je zapravo odbio ulogu, a Tom Cruise izabran je kao zamjena, što se kasnije pokazalo kao puno bolji izbor.

John Travolta – 'Forrest Gump'

Joh Travolta odbio je ulogu u legendarnom 'Forrestu Gumpu', ali nije poznato zašto. Tom Hanks prihvatio je ulogu za koju je osvojio i Oscara za najbolju glavnu ulogu. Zanimljivo je da je istu ulogu odbio i Bill Murray. Sada bismo voljeli vidjeti taj film, mada mislimo da je Hanks na kraju bio i najbolji izbor. Ova ranija odbijanja možda su bila sudbinska.

Michelle Pfeiffer – 'Kad jaganjci utihnu'

Michelle Pfeiffer i Jodie Foster bile su dvije od najboljih mladih glumica koje su radile u Hollywoodu početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. Nije iznenađenje da je Pfeiffer bila razmatrana za ulogu hrabre FBI agentice Clarice Starling u ovom trileru koji je planiran kao hit. Međutim, teško je zamisliti uspjeh filma bez prisutnosti Jodie Foster. Pfeiffer je zapravo odbila ulogu zbog 'mračnog' scenarija. Iz istog je razloga odbila ulogu i u filmu 'Sirove strasti'.

Jack Nicholson – 'Kum'

Suprotno popularnim uvjerenjima, 'Kum' nije priznat kao najveći film svih vremena. Međutim, možda bi bio da je Jack Nicholson glumio Michaela Corleonea, što bi bilo i divno i bizarno. Ali priznajemo da je Al Pacino prilično dobar mladi gangster pa se ne možemo previše žaliti.

Leonardo DiCaprio – 'Američki psiho'

'Američki psiho' postao je pravi kultni klasik otkako je objavljen 2000. godine. Bi li imao isti status sa zvijezdom koja je bila planirana za ulogu, Leonardom DiCapriom, ostat će tajna. Glumac je isprva prihvatio ulogu, ali događaji iza kulisa doveli su ga do napuštanja projekta. Umjesto toga snimio je 'Žal'. Christian Bale dobio je ulogu i postao nezaboravni serijski ubojica Phil Collins, kojeg svi danas prepoznajemo.

Will Smith – 'The Matrix'

Stvarno ne možemo zamisliti kako bi ovo funkcioniralo u bilo kojem smislu. Kako bi karizmatični Will Smith postao ozbiljni i fokusirani 'Neo' u 'Matrixu'? Sam Smith je tada priznao da se "nije vidio u toj ulozi". Slažemo se s njim.

Sean Connery – 'Gospodar prstenova'

Uloga jednog legendarnog starca ima savršenog smisla u knjizi. Međutim, kada se Sean Connery približio ulozi Gandalfa u 'Gospodaru prstenova', odbio je ulogu jer, kako je izjavio, nije razumio taj dio knjige. Ian McKellen potom je prihvatio ulogu i nastavio snimati povijesne filmove, piše Independent.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene