Apel za spas

BEZ DLAKE NA JEZIKU "Živimo u šovinističkoj, seksističkoj i mizoginoj državi"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Slavne zvijezde već danima nastoje uvjeriti javnost da svoj glas daju onom kandidatu kojeg i sami podržavaju.

Najveće američke rock i pop zvijezde u ponedjeljak navečer pozvale su birače da izaberu Hillary Clinton za predsjednicu na predzadnjem predizbornom skupu organiziranom u Philadelphiji, pišu agencije.

Pogledaj i ovo showbuzz Oni su za njega TRUMPOVA CELEBRITY EKIPA Posrnula starleta, reality fenomeni i sportaši!

Springsteen, jedna od najvećih atrakcija na sinoćnjem koncertu pozvao je američke birače da se odluče za Clinton, istaknuvši važnost "njezine vizije Amerike u kojoj je svaki njezin državljanin važan".

"Napravimo sve što možemo kako bismo kasnije mogli reći da smo bili uz Hillary Clinton - na pravoj strani povijesti", pozvao je Boss 40.000 prisutnih na skupu Philadelphiji, kolijevci američke demokracije. Podsjetio je i da republikanski kandidat Donald Trump "u prvi plan stavlja vlastite interese i ego ispred američke demokracije".

Springsteenu su se u glavnome gradu Pennsylvanije pridružili Jon Bon Jovi, a ondje su bili američki predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle Obama.

Bon Jovi je kasnije s Hillary Clinton otišao u drugu važnu američku saveznu državu Sjevernu Karolinu na ponoćni koncert, kojim je zatvorena predizborna kampanja demokratske kandidatkinje. Ondje je glavna zvijezda bila pop diva Lady Gaga.

Obraćajući se obožavateljima u prepunoj dvorani u Raleighu, samo nekoliko sati prije otvaranja prvih birališta u utorak, Lady Gaga je kazala da je Hillary Clinton sazdana "od čelika". "Bez obzira na to u kojoj je mjeri apsurdan i zlonamjeran bio Trump u predizbornim sučeljavanjima i govorima, Hillary mu je odgovarala osmijehom i nastavljala svojim putem", kazala je Gaga.

Istodobno je u New Yorku u ponedjeljak navečer besplatan koncert održala Madonna, koja je, uz vlastite hitove otpjevala i Lennonov "Imagine". Okupljenim je Amerikancima poručila da glasanjem za Clinton "spase ovu državu" te ih zamolila "da svakako iziđu na izbore... da glasaju srcem, 'glavom', duhom i dušom". "Osobno smatram da još uvijek živimo u ekstremno šovinističkoj, seksističkoj, mizoginoj državi i zbog toga na njezinu čelu treba biti Hillary Clinton", bila je izravna Madonna.

U posljednjih nekoliko dana Clintonovoj su potporu na skupovima uz spomenute glazbene zvijezde dali i Jay Z, Katy Perry, Stevie Wonder, Miley Cyrus, Pharrell Williams i Jennifer Lopez.. (Hina)

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene