dočekala je pravdu

Severinu iznenadilo ispunjeno obećanje našeg ministra kojemu se javno zahvalila: "Mnogi su me slušali, ali nisu čuli"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Severina se na svojem Instagramu zahvalila ministru Josipu Aladroviću jer je ispunio obećanje koje je dao prije manje od mjesec dana.

Pjevačica Severina (49) na svojem je Instagramu komentirala istragu koja je provedena u Centru za socijalnu skrb - Podružnica Maksimir i Centru za posebno skrbništvo u kojoj pronađeno više od 40 pogrešnih postupanja.

Pogledaj i ovo Severina - 1 "Da ju nisam vidjela uživo..." Prezgodna Seve javila se iz grada koji ju je čekao devet godina, svi su odmah primijetili isto: "Ma daj više, čime se hrani? Tako treba izgledati žena!"

U podužem statusu obratila se ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću, kojemu se zahvalila.

"Sjećate se moje ispovijesti novinarki Jeleni Jindri na portalu H-alter o borbi sa sustavom, koji mi je oduzeo dijete jer sam 'nesuradljiva'? Sjećate se kako je ministar za socijalnu skrb najavio nadzor nad ustanovama o čijim propustima sam govorila? I, nećete vjerovati, nije prošlo ni mjesec dana, a ministar je ispunio obećanje", započela je Severina.

"Nadzor je proveden očito vrlo temeljito, a kako je neki dan objavio sam ministar Aladrović, pronađeno je više od 20 pogrešnih postupanja u Centru za socijalnu skrb – Podružnica Maksimir i 24 u Centru za posebno skrbništvo", objasnila je.

"Godinama molim i kumim. Mnogi su me slušali svih ovih godina, ali nisu čuli. Moje molbe, žalbe, prigovori, tužbe nisu usvajane. Psihička maltretiranja, javna blaćenja i na kraju oduzimanje djeteta i privremena mjera koja je trajala 20 mjeseci – sve je do danas ostalo nekažnjeno, neistraženo. Slična nepovratna šteta nanijeta je brojnim majkama Hrvatske i diljem regije. Uvjerena sam da je ovo samo prvi veliki pomak u sustavu, veliki pomak za sve hrvatske Laure, za sve žene čije priče je ispisala nepokolebljiva novinarka Jelena Jindra. Jelena i dalje piše. Javljaju joj se žene iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, svugdje gdje je jedna grupa psihologica propagirala 'teoriju otuđenja' i mnogu djecu žrtve nasilja odvojila od majki. Teoriju je prenijela na svoje suradnice i prijateljice na moćnim pozicijama, educirala je policiju, tužitelje, sudove, vještake, škole. Ta "struka" je doktrinu otuđenja uvela na prostore cijele regije, iako Svjetska zdravstvena organizacija nikad nije priznala tu teoriju. Ali klupko se krenulo rasplitati...", nastavila je.

"Zahvala ministru Josipu Aladroviću je iz dubine srca, jer bi ovako brzi i neovisni nadzori pomogli svim Laurama, ispravile bi se neke nepravde. I pomogli bismo svi zajedno da se to više ne događa u Hrvatskoj. Nadam se kako se nadzori nastavljaju i u slučaju svih drugih Laura koje moraju ostati anonimne", zaključila je Severina.

Podsjetimo, Županijski sud u Splitu krajem kolovoza je Severini vratio skrbništvo nad sinom, nakon što je dječak 20 mjeseci živio s ocem i ona ga je imala pravo viđati dva puta tjedno i svakog drugog vikenda te blagdanima, ljetnim i zimskim praznicima. Njezin odvjetnik Mate Matić potvrdio nam je i da će dječak imati prebivalište kod majke, a ona je već snimljena kako odlazi po njega u školu.

O svojoj dugotrajnoj borbi za skrbništvo Severina je progovorila za portal H-alter, a u dugačkom intervjuu je iznijela brojne šokantne i dosad nepoznate detalje o svojem odnosu s Popovićem.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Tonči i Hana Huljić Petar Grašo - 2 Petar Grašo +0 Tonči Huljić i Petar Grašo - 3 Celebrity Graši i Hani Huljić u Splitu su već dali zanimljiv nadimak, dobro ćete se nasmijati kad čujete kako ih zovu sugrađani!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene