selo po mjeri hollywooda

Set je spreman: Robin Hood stigao u Istru

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon Dubrovnika Robin Hood je stigao u Istru u maleno selo Završje koje glumi Robinov rodni kraj. Za samo dva dana snimanja Općina će zaraditi 380 tisuća kuna. Za razliku od Dubrovnika - u Istri su naplatili najam javnih površina i već znaju gdje će uložiti zarađeno.

Hollywood je stigao u Završje, u maleno selo u Istri sa svega 50-ak stanovnika. Prekrasno Završje na 240 metara visokom brijegu glumi rodno mjesto Robina Hooda, točnije zgarište njegova doma od kuda će Robin krenuti u borbu protiv zloglasnog šerifa od Nottinghama. Uloge će imati i istarske koze.

Pogledaj i ovo showbuzz U HAVC-u se nadaju Sve glasnija šuškanja: Najpoznatiji tajni agent velikih ekrana stiže u Dubrovnik?

''Tu smo od jutros od 7 sati i čekamo kada nas zovu mi smo spremni, koze su tu i krećemo. Trebalo bi biti svaki mjesec ovako nešto, da si ljudi nešto zarade'', kazao je kozar Mauricio Žminje. Set je spreman, a snima se danas i sutra. U Završju pozdravljaju snimanje filma, ali kažu, sve bi moglo i bolje.

''Naselje je zapušteno i nema izgleda da će se tu u dogledno vrijeme bilo šta pomaknuti, osim filma, film je došao i film će otići'', kazao je Petar iz Završja. Otići će ali i za dva dana snimanja ostaviti oko 380 tisuća kuna. Obnovili su dio kulturne baštine, napravili parking.

''U Završje su donijeli obnovu, neke ruševne zgrade su popravili, postavili i prozore i vrata. Sve je korisno za samo mjesto'', kazao je načelnik općine Grožnjan Claudio Stocovaz. A za razliku od Dubrovnika u kojem je snimanje bilo besplatno, Općina Grožnjan filmašima je naplatilla korištenje javnih prostora. I već se zna gdje će se potrošiti tih 100 tisuća kuna.
''Mi ćemo to uložiti na obnovu cijele stolarije na Kaštelu Kontarini'', kazao je Claudio.

Filmska ekipa Robina Hooda u Istru se vraća u travnju, u šumi pokraj Završja snimat će se scene borbe Robina Hooda i šerifa od Nottinghama. A za jesen se najavljuje i snimanje filma o Romeu i Juliji. Završje će sve to iskoristiti za svoju turističku promociju.

Više pogledajte u prilogu Dnevnika Nove TV.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene