prestižna nagrada

Gledanost dodjele Oscara drastično je pala na tek nekoliko milijuna gledatelja, no organizatori od zarade ne odustaju

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Oscar je najprestižnija nagrada u filmskom svijetu, a organizatori su najavili da će ove godine izgledati poput filmskog seta. Prijenos će biti dostupan na mreži ABC.

Dodjela uglednih nagrada poput Zlatnih globusa i Grammyja ove je godine prošla u nešto drugačijem obliku zbog pandemije koronavirusa, a umjesto crvenog tepiha i showa na kakav smo inače navikli, nagrade su se emitirale kao televizijske emisije. Zbog toga je pala njihova gledanost, kao i interes marketinških agencija.

Pogledaj i ovo showbuzz Korak po korak Pogledajte kako su se glumice pripremale za najglamurozniji crveni tepih, pokazale su što je prethodilo njihovim blistavim izdanjima

Ipak, prestižna filmska nagrada Oscar ne mari za tim i reklamu od 30 sekundi žele naplatiti čak 2 milijuna dolara. U normalnim vremenima nagrada Oscar zaradi više od 130 milijuna dolara samo na reklamama, no ove godine TV prijenos ide na ABC-u.

Još prošle godine drastično je pala gledanost Oscara, s više od 23 milijuna gledatelja na njih šest milijuna. To ne brine organizatore i Akademiju, ali ni TV kuću koja sve prenosi. Oscari su najprestižnija filmska nagrada na svijetu, a iz Akademije kažu kako im je plan ovogodišnje izdanje Oscara prikazati kao film.

"Tretiramo dodjelu Oscara kao filmski set u kojem svi paze na mjere opreza zbog pandemije. Na setu ćemo imati testiranja na koronavirus, pazit ćemo na sve što moramo i nadamo se da će novi format vratiti staru slavu dodjeli ove nagrade", kažu organizatori.

Dodjela Oscara održat će se 25. travnja ove godine.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Albina Grčić - 3 +0 Albina Celebrity Albina ne skriva koliko je zaljubljena u svog dečka nogometaša, a prizor s nove fotke koju je objavila sve je zadivio!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene