Dobitnik Oscara

Redatelj filma ''Parazit'' u Južnoj Koreji dočekan kao junak, izazvao pravo oduševljenje u zračnoj luci

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

"Parazit" je prvi film u 92 godine dugoj povijesti dodjele nagrada Oscar koji je osvojio i nagradu za najbolji film i onu za najbolji međunarodni film.

Oko tri stotine novinara i obožavatelja dočekalo je u nedjelju redatelja filma ''Parazit'' Bonga Joon Hoa u južnokorejskoj Međunarodnoj zračnoj luci Incheon uz pljesak i oduševljenje nakon povratka iz Sjedinjenih Država.

Pogledaj i ovo Parazit (Foto: IMDB) Recenzija filma Povijesni uspjeh ''Parazita'': Najintrigantniji film godine bizaran je spoj tragedije i komedije koji progovara o užasima kapitalizma

"Hvala vam na pljesku. I ja plješćem vama jer se svi tako dobro nosite s koronavirusom", kazao je Bong Joon Ho.

"Odmah ću vam se pridružiti u toj borbi tako što ću najprije temeljito oprati ruke. Sretan sam što sam stigao kući", rekao je uz osmijeh okupljenima.

"Parazit" je prvi film u 92 godine dugoj povijesti dodjele nagrada Oscar koji je osvojio i nagradu za najbolji film i onu za najbolji međunarodni film.

Ukupno je osvojio četiri Oscara - za najbolji film, za najbolji međunarodni film, za režiju i za originalni scenarij,

Bong je rođen 1969. u Južnoj Koreji, a najpoznatiji je po filmovima "Okja" (2017.), "Snowpiercer" (2013.) i "Sjećanja na umorstvo" (2003.).

U fokusu su filma nejednakosti između bogatih i siromašnih slojeva korejskoga društva kroz priče dviju povezanih obitelji. Članovi siromašne četveročlane obitelj spletkarenjem se uvlače u imućnu obitelj te se predstavljajući se kao međusobno nepovezani, visokokvalificirani pojedinci, infiltiraju u domaćinstvo i upleću u neočekivane događaje.

Južnokorejci slave od prošlog tjedna. U lokalnim kinima i na TV programima film se, uz ostala Bongova ostvarenja, prikazuje ponovno.

Redatelj i članovi glumačke postave ''Parazita'' konferenciju za novinare održat će u srijedu.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Kandidati showa Tvoje lice zvuči poznato Lana Klingor Mihić Fabijan Pavao Medvešek Marina Orsag +6 Lu Jakelić Celebrity Otkrivamo tko su kandidati čije ćemo transformacije gledati u omiljenom showu ''Tvoje lice zvuči poznato''!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene