Dok su još bili bliski

Prošlo je 16 godina od vjenčanja Camille i Charlesa, pogledajte kako su se taj dan zabavljali prinčevi William i Harry!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Princ Charles i Camilla imali su skromnu svadbenu ceremoniju 9. travnja 2005. u dvorcu Windsor koju je kraljica Elizabeta II. dopustila da se okončaju kontroverze oko njihova odnosa.

Dok mnogi pamte vjenčanje princa Charlesa i pokojne princeze Diane te taj dan i danas nosi titulu događaja stoljeća, mali dio javnosti se sjeća njegove svadbene ceremonije s Camillom

Pogledaj i ovo Meghan Markle - 1 svima je pomrsila račune Meghan Markle usporedili su sa ženom koja je sličan razdor u kraljevskoj obitelji napravila već ranije

Naime, Charlesov prvi ulazak u brak 29. srpnja 1981. u Katedrali sv. Pavla u Londonu pratilo je 750 milijuna ljudi uživo na televiziji dok je ovo s njegovom nekadašnjom, omraženom ljubavnicom bilo skromno i ne toliko popraćeno sa ushićenjem. Princ i Camilla vjenčali su se 9. travnja 2005. u dvorcu Windsor. 

Među uzvanicima su bili dobro raspoloženi Charlesovi sinovi, tada 20-godišnji princ Harry i 22-godišnji princ William, te njegov otac, princ Philip, ali njegova majka, kraljica Elizabeta II. nije došla. Britanski mediji su pisali da nije mogla prisustvovati zbog svojih obveza, no bila je na fotografijama sa supružnicima i ostatkom obitelji. 

Kraljica je dopustila sinu da konačno ozakoni svoju vezu s Camillom i smanji kontroverze oko njihovog odnosa. Vojvotkinja od Cornwalla nikad nije bila draga javnosti zbog svoje uloge u odnosu princa Charlesa i pokojne princeze Diane. Elizabeta II. je inzistirala da vjenčanje bude maleno i skromno, a ne raskošno kao što je to bio običaj. 

Inače, Camilla ima 73 godine i starija je 16 mjeseci od princa Charlesa, a iza nje je razvod sa časnikom Andrewom Parkerom Bowlesom s kojim je dobila sina i kćer. Svojedobno su britanski mediji pisali da vojvotkinja od Cornwalla nagovara Charlesa da se ponovno vjenčaju. 

Naime, mučilo ju je što nije imala spektakularno vjenčanje kao princeza Diana, Kate Middleton i princ William te Meghan Markle i princ Harry. Također, nije joj se svidjelo što je njihova svadba prošla gotovo nezamijećeno od strane javnosti te smatra da ima pravo puno ljepšu ceremoniju, iako se mnogi obožavatelji kraljevske obitelji ne bi složili jer je smatraju razaračicom braka Diane i Charlesa. 

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Franka Batelić Celebrity Franka Batelić posvetila predivnu objavu osobi koja je bila uz nju u najvažnijem danu njezina života

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene