slavna ljepotica

Zbog obiteljske tragedije iselila se iz rodne zemlje, a onda joj je jedan sudbonosni susret na plaži potpuno preokrenuo život

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sofia Vergara udala se s 18 godina za srednjoškolsku ljubav i ubrzo rodila sina Manola, a od 2015. je u braku s holivudskim ljepotanom Joem Manganiellom.

Kolumbijska ljepotica Sofia Vergara najpoznatija je po liku Glorije u popularnoj seriji "Moderna obitelj", koja joj je i donijela svjetsku slavu. 

Pogledaj i ovo Sofia Vergara - 8 zanimljivo! Sofia Vergara dala je uvid u svoj walk in ormar koji je prava fantazija, a nešto je svima posebno upadalo u oči!

Glumica se rodila u Barranquilli kao kći domaćice Margarite Vergare i stočara Julia Vergare, koji su osim nje imali još petero djece. Sofia je prvotno išla na fakultet za stomatologa u Kolumbiji, no napustila ga je dva semestra prije kraja kako bi ostvarila manekensku i glumačku karijeru. 

Zbog obiteljske tragedije koja ju je zadesila Vergara je odlučila iz Kolumbije otići u Ameriku, u Miami. Naime, njezina starijeg brata Rafaela ubili su 1998. tijekom pokušaja otmice. Kako ne bi nastradala u nemirima koji su tada uslijedili, Sofia se preselila iz rodne zemlje. 

Inače, Vergari je modna karijera krenula kada ju je fotograf zamijetio na kolumbijskoj plaži i ponudio joj angažmane za modeling i rad na televiziji. Bila je prestrašena i nije odmah htjela pristati na ponudu za televizijsku reklamu, ali su ju njezine učiteljice iz katoličke škole potaknule da odradi taj posao. Kao 17-godišnjakinja pojavila se u reklami za Pepsi koja se emitirala u Latinskoj Americi. 

Sofia je odigrala nekoliko manjih uloga, a njezina prava prilika došla je 2009. kada je počela glumiti u komičnoj seriji "Moderna obitelj". Utjelovila je Kolumbijku Gloriju koja se udala za starijeg, imućnog Jaya, koji ima živopisnu obitelj. 

Vergara je posljednjih nekoliko godina najplaćenija televizijska glumica zbog "Moderne obitelji", a vrijednost njezine imovine procjenjuje se na 180 milijuna dolara. Često se nalazi i na listama najljepših glumica u svijetu, a proglašena je najutjecajnijom Latinoamerikankom u Hollywoodu.

Sofia je u svibnju 2015. dobila svoju zvijezdu na holivudskoj stazi slavnih. Prije nekoliko mjeseci objavljeno je da će glumica biti u žiriju poznatog showa "America's Got Talent". 

Inače, Vergara je prirodna plavuša, no zbog glumačke karijere često od nje traže da svoje kosu boja u smeđu ili crnu boju kako bi bolje odgovarala stereotipnom izgledu Hispanoamerikanaca. 

Sofia je od 2015. u braku s kolegom Joem Manganiellom (43), a prije njega bila je jednom udana. Naime, kao 18-godišnjakinja udala se za svoju srednjoškolsku ljubav Joea Gonzaleza i dobili su sina Manola (28). Razveli su se 1993., nakon dvije godine braka. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feels like🌞🌞🌞

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

Glumica se 2000. borila s rakom štitnjače, ali uklonili su joj ga i išla je na radiojodnu terapiju te se u potpunosti oporavila. No uzima lijekove koji sprječavaju hipotireozu, poremećaj smanjenog izlučivanja količine hormona štitnjače u tijelu. 

Sofia je jedno vrijeme punila medijske stupce sudskom parnicom s bivšim zaručnikom, poduzetnikom Nickom Loebom (44). Par se razišao 2014. nakon četiri godine veze tijekom koje je dao zamrznuti embrije. Loeb je podigao tužbu protiv Vergare za skrbništvo nad embrijima i htio je zakonsko dopuštenje da ih iskoristi preko surogat-majke. 

Nick je prvo pokrenuo parnicu u Kaliforniji, no povukao ju je kad je sud tražio informacije o dvjema ženama s kojima je bio u vezi i tražio od njih da pobace. Nakon toga je digao tužbu protiv Vergare u Louisiani te je na kraju ona odbačena jer je sudac rekao da nema ovlasti odlučivati o nečemu iz druge savezne države.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry (Foto: Instagram) Matt LeBlanc (Foto: Profimedia) Matt LeBlanc (Foto: Profimedia) Mike Hagerty i Matt LeBlanc (Foto: Screenshot) +5 Matt LeBlanc i Courtney Cox (Foto: Getty Images) Celebrity Malo je toga ostalo od velikog zavodnika Joeyja: Pogledajte kako danas izgleda omiljeni glumac hit-serije

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene