poznati svi detalji

Kraljica će danas ljubav svog života ispratiti na posljednji počinak, sve će biti baš onako kako je on zamislio

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kraljevska obitelj ispoštovala je želju princa Philipa te će ga pokopati u intimnoj atmofseri. Objavljeni su svi detalji sprovoda.

Kraljica Elizabeta II. će u subotu na posljednji počinak ispratiti svog supruga, princa Philipa. U krugu od samo 30 najužih članova obitelji i osoblja princa Philipa će pokopati u kapelici sv. Jurja koja se nalazi u sklopu dvorca Windsor.

Pogledaj i ovo showbuzz Okupila se obitelj Preslatki princeza Charlotte i princ George pridružili su se baki Elizabeti u teškim trenucima, ona nije uspjela zadržati suze

Kraljevska obitelj ispoštovala je želju princa Philipa te će ga pokopati u intimnoj atmofseri. Obred će trajati 50 minuta, a uz himnu će pročitati i govore koje je odabrao upravo sam princ.

Odabrane pjesme otpjevat će zbor od tek četvero pjevača, a kraljevska obitelj je već ranije objavila da će poštivati sve mjere propisane zbog pandemije koronavirusa. Britanski premijer Boris Johnson upravo zbog toga neće biti na pogrebu princa Philipa.

BBC će od 13:30 sati prenositi uživo cijeli događaj pa sve do 17:20 sati, a svi britanski mediji veliki dio programa posvetili su proslavi života kraljičina supruga.

Povorka s lijesom će krenuti u 15:40 sati, a slijedit će je članovi kraljevske obitelji. Prvi uz lijes će biti princ Charles, koji će hodati uz svoju sestru, princezu Anne, a iza njih će hodati prinčevi Edward i Andrew. Kraljica će do kapelice stići automobilom na začelju kolone. Vojvodu od Edinburgha pokopat će u kraljevskoj grobnici, no lijes će preseliti u drugu grobnicu tek nakon što kraljica umre, kako stoji po kraljevskom protokolu.

Cijeli svijet čeka i trenutak kada će se na sprovodu pojaviti prinčeci William i Harry koji posljednjih mjeseci nisu u dobrim odnosima. Kraljica je u svojoj tuzi i na to mislila te je već ranije objavila kako želi da njih dvojica ne budu jedan uz drugog dok hodaju uz lijes svoga djeda. Williama i Harryja na tom će putu razdvojiti njihov bratić, najstariji unuk princa Philipa i kraljice Elizabete, sin njihove kćeri, princeze Anne, Peter Phillips. Kad lijes bude unesen u kapelu sv. Jurja u Windsoru, braća neće sjediti jedan kraj drugog, nego će opet biti razdvojeni. Mnogi smatraju da je ta odluka dokaz da se prinčevi nisu ujedinili čak ni sada kada im je djed preminuo, a to je bilo vidljivo i nedavno kad su objavili zasebna priopćenja u njegovu čast.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Nicole i Eddie Murphy (Foto: AFP) Nicole i Eddie Murphy (Foto: AFP) Nicole Murphy (Foto: AFP) Nicole i Eddie Murphy (Foto: AFP) +0 Eddie Murphy (Foto: Profimedia) Celebrity Pripijena haljina stvarala joj probleme, ali to ju nije spriječilo da se pohvali bujnom pozadinom i figurom pješčanog sata

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Robin Thicke, April Love i Paula Patton (Foto: Profimedia) Robin Thicke, April Love i Paula Patton (Foto: Profimedia) Robin Thicke i April Love Geary (Foto: AFP) Robin Thicke i April Love Geary (Foto: Profimedia) +5 Robin Thicke i April Love Geary (Foto: Profimedia) Nekad i sad Proslavio se opako vrućim hitom još 2013., žene su tad poludjele za njim, a 8 godina kasnije pravi je obiteljski čovjek

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene