Nisu mogli šutjeti

Rijedak istup Kate Middleton i princa Williama, zbog situacije u Ukrajini zanemarili su pravila kojih se inače strogo drže

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Princ William i Kate Middleton na Twitteru su pružili podršku Ukrajini koja je pod invazijom Rusije.

Princ William i njegova supruga Kate u subotu su na Twitteru objavili da stoje uz ukrajinski narod "koji se hrabro bori za svoju budućnost".

Pogledaj i ovo Princ William i princ Harry Svi se nadaju pomirbi Princ Harry stupio je u kontakt s bratom nakon tužnih vijesti o Kate Middleton, blizak izvor zna kako

"U listopadu 2020. imali smo čast upoznati predsjednika i prvu damu Ukrajine koji su podijelili s nama svoje nade i optimizam glede budućnosti svoje zemlje", napisali su William i Kate na Twitteru te dodali:

"A danas stojimo uz ukrajinskog predsjednika i njegov narod dok se hrabro bore za tu budućnost".

Članovi britanske kraljevske obitelji inače rijetko javno komentiraju politička događanja i uglavnom ne iznose svoje mišljenje o važnim političkim pitanjima, u skladu s pravilima koja im nalažu da moraju zadržati neutralnost.

No i Williamov mlađi brat Harry i njegova supruga Meghan, koji su odstupili s kraljevskih dužnosti i preselili se u Los Angeles, također su, u četvrtak, na svojoj web stranici izrazili solidarnost s ukrajinskim narodom i protivljenje "kršenju međunarodnog i humanitarnog prava".

Williamov otac i prijestolonasljednik, princ Charles, 2014. je tijekom svog putovanja u Kanadu izazvao diplomatski spor kada je njegov privatni komentar da ruski predsjednik Vladimir Putin “radi otprilike isto što i Hitler” dospio u javnost.

Princ Charles ovaj je komentar iznio nakon ruske aneksije ukrajinskog Krima.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova oštro je bilo kritiziralo britanskog prestolonasljednika rekavši da je njegov komentar “neprihvatljiv i sramotan”.

(Hina)

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Hana Huljić i Petar Grašo - 1 Hana Huljić i Petar Grašo - 2 Hana Huljić i Petar Grašo - 3 Hana Huljić i Petar Grašo - 4 +3 Hana Huljić i Petar Grašo - 1 Celebrity Grašin kum pokazao najvažniji detalj s vjenčanja koji dosad nismo vidjeli, to je bio njegov poseban poklon mladencima!

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Severina na humanitarnom koncertu Želim život - 14 +0 Severina na humanitarnom koncertu Želim život - 6 Celebrity Severina u sićušnom bikiniju pokazala ubojitu figuru, zasjenila je i rajske prizore oko sebe: "Nisi realna!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene