Tužna vijest

U 66. godini preminuo jedan od najbližih suradnika Olivera Dragojevića i autor njegovih velikih hitova

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jure May Stanić, koji je za Olivera Dragojevića napisao hitove kao što su "Pismo moja", "Tko sam ja da ti sudim" i "Ajde zbogom", preminuo je nakon kratke i teške bolesti.

Skladatelj i tekstopisac Jure May Stanić preminuo je u 66. godini života nakon kratke i teške bolesti, doznaje Slobodna Dalmacija.

Pogledaj i ovo In Magazin: Petar Dragojević - 5 ''jer nosiš moje prezime...'' Petar Dragojević otkrio nam je rečenicu slavnog strica koja mu se najviše urezala u sjećanje: ''Rekao mi je...''

Bio je jedan od najbližih suradnika Olivera Dragojevića, s kojim je surađivao na pet studijskih albuma te je napisao hitove kao što su "Pismo moja", "Tko sam ja da ti sudim", "Ajde zbogom", "Ispod sunca zlatnoga" i mnoge druge.

Od Stanića se na svojem Facebooku oprostila Oliverova udovica Vesna Dragojević.

"Zbogom, Jure", napisala je uz Oliverovu pjesmu "Tristeca".

Jure May Stanić je rođen 4. svibnja 1956. godine u Splitu gdje je završio gimnaziju i nekoliko godina studirao na Pedagoškoj akademiji. U skladateljske vode upustio se 1980., a već naredne godine debitirao je na Splitskom festivalu sa skladbom "Ivane moj" koja je osvojila prvo mjesto prema odabiru stručnog žirija. Godinu dana kasnije, na Zagrebfestu je osvojio Grand prix u svim kategorijama skladbom "Vrijeme je za uspomene", a ovi uspjesi utrli su put njegovu daljnjem skladateljskom opusu, koji sadrži više od dvije stotine skladbi.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene