Jako će faliti

Legendarni Frank Constanza: Preminula zvijezda serija ''Seinfeld'' i "Kralj Queensa", tužnu vijest objavio je poznati sin slavnog glumca

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jerry Stiller najpoznatiji je po ulozi Franka Constanze, oca Georgea Constanze u seriji "Seinfeld".

Popularni američki komičar Jerry Stiller preminuo je u 93. godini, potvrdila je njegova obitelj. Vijest o smrti prenio je njegov sin, glumac Ben Stiller.

Pogledaj i ovo Estelle Harris u 94. godini Preminula glumica koju je svijet obožavao zbog uloge u popularnoj seriji, tužnu vijest potvrdila je njezina obitelj

"S velikom tugom javljam da je moj otac Jerry Stiller preminuo prirodnom smrću. Bio je predivan otac i djed te odani suprug Anne čak 62 godine. Nedostajat će nam jako. Volim te, tata", napisao je Ben na Twitteru.

Jerry Stiller najpoznatiji je po ulozi Franka Constanze, oca Georgea Constanze u seriji "Seinfeld" te po ulozi u seriji ''Kralj Queensa''. 

Stiller se rodio 8. lipnja 1927. i bio je najstarije od četvero djece, a njegovi roditelji došli su u Ameriku iz Galicije, dijela južne Poljske. Za vrijeme 2. svjetskog rata služio je u američkoj vojsci i nakon odsluženja vojnog roka pohađao Sveučilište Syracuse University. Na njemu je 1950. stekao status prvostupnika iz govora i drame.

Tri godine kasnije upoznao je glumicu i komičarku Anne Mearu te su se 1954. vjenčali. “Jerry je predložio da zajedno osnujemo komičarski duo. Rekao mi je da oduvijek misli da bih mu bila dobra partnerica”, ispričala je Anne.

Zajedno su nastupali po noćnim klubovima u New Yorku, a 1961. New York Times pisao je da su nacionalni fenomen. Supružnici su se pojavljivali i na brojnim televizijama, a najviše u emisiji “The Ed Sullivan Show”. Komični duo dobio je i svoj sitcom “ The Stiller and Meara Show” 1986. godine.

Jerry je svjetsku slavu stekao 1993. kada je dobio ulogu temperamentnog Franka Constanze u komičnoj seriji "Seinfeld" koju je igrao do prestanka emitiranja. Za lik Contanze je dobio nominaciju za nagradu Emmy 1997. te je osvojio Američku nagradu za komediju za najsmješnije pojavljivanje u televizijskim serijama. 

Stiller je poznat i po ulozi Arthura Spoonera u sitcomu "Kralj Queensa", koju je igrao od 1998. do 2007. Glumac se namjeravao umiroviti nakon serije "Seinfeld", no odustao je jer ga je kolega Kevin James, koji je utjelovio Douga Heffernana, molio da utjelovi lik čangrizavog i smiješnog punca. 

"Trebao sam ga kako bih imao uspješan show", rekao je Kevin. Stiller je 2000. objavio i svoje memoare "Married to Laughter: A Love Story Featuring Anne Meara". 

Jerry je bio u braku s Anne Mearom od 1954. do njezine smrti 23. svibnja 2015. Upoznali su se u uredu agenta za audicije s kojim se ona porječkala, pa je bila uzrujana. Stiller ju je odveo na kavu jer si je jedino to mogao tada priuštiti i par je otada bio skupa. 

Tijekom braka su dobili sina, poznatog glumca Bena Stillera, te kćer Amy, koja se također bavi glumom. 

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene