U 86. godini

''Neka sila bude uz njega, uvijek!'': Preminuo glumac koji je utjelovio najpoznatijeg filmskog negativca

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumac David Prowse, najpoznatiji po ulozi Darth Vadera, preminuo je u 86. godini života.

David Prowse, britanski dizač utega koji je postao filmska ikona nakon što je utjelovio Dartha Vadera u trilogiji Ratovi zvijezda, preminuo je u 86. godini života.

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je njegov agent Thomas Bowington koji je kazao da je Prowse umro nakon kratke bolesti.

"Neka sila bude uz njega, uvijek! Iako poznat po tome što je glumio mnoga čudovišta, za mene i sve koji su poznavali Davea i surađivali s njim, on je bio heroj", rekao je Bowington dodajući da je Prowseova smrt potresna za "milijune obožavatelja diljem cijelog svijeta", prenosi RT.

Powser je utjelovio lik negativca Dartha Vadera u tri originalna filma Ratovi zvijezda, ali Vaderu je glas dao James Earl Jones, a scene borbe odradio je bivši olimpijski mačevalac Bob Anderson.

Na filmu je debitirao 1967. godine u Casinu Royaleu Jamesa Bonda, a manja uloga u tom filmu donijela mu je nekoliko drugih uloga, što je na kraju dovelo do poziva na audiciju za Ratove zvijezda 1977. godine. Prowse je mogao birati hoće li glumiti Vadera ili Chewbaccu.

David Prowse inače je iz Bristola na jugozapadu Engleske, a 2011. godine objavio je i autobiografiju ''Ravno iz usta Sile''.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene