tužna vijest

Nakon kratke i teške bolesti: Pjevačica Zdenka Vučković preminula u 78. godini

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zdenka Vučković svoje posljednje dane je provela u jednom zagrebačkom domu za starije.

Nakon kratke i teške bolesti preminula je poznata domaća pjevačica Zdenka Vučković u 78. godini života.

Pogledaj i ovo Zdenka Vučković Zbogom, Zdenka Bila je zvijezda, ljudi su u redovima čekali njezin autogram, a cijeli život voljela je samo jednog čovjeka

Vijest o smrti potvrdili su iz Hrvatske glazbene unije za Dnevnik.hr. Pjevačica je svoje posljednje dane provela u jednom zagrebačkom domu za starije.

Zdenka Vučković započela je karijeru kao petnaestogodišnja djevojčica 1958. godine kada je nastupila na prvom Opatijskom festivalu. Publiku je osvojila pjesmom "Moja mala djevojčica" koju je otpjevala u duetu s legendarnim Ivom Robićem te njezina karijera vrtoglavo počela rasti.

Bila je velika zvijezda diskografske kuće Jugoton, a 1963. godine pobijedila je na Zagrebačkom festivalu s pjesmom "Zagreb, Zagreb", koja je nakon toga postala neslužbena himna grada Zagreba.

Krajem 50-ih godina pjevačica je upoznala skladatelja Krešimira Oblaka, a od onda su postali nerazdvojni. Postali su i par, a vjenčali su se 1971. godine.

Zdenka Vučković je oproštaj od festivalske scene imala 1989. godine na Zagrebačkom festivalu, kada je nastupila s pjesmom "Odrasla je djevojčica mala".

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Frodu Bagginsa u filmskoj je verziji utjelovio Elijah Wood (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Još kao dječak "motao" se oko slavnih glumaca, ali posljednjih godina povukao se od svjetla reflektora

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene