''Adio, neponovljiva!''

Preminula omiljena hrvatska glumica: Vera Zima napustila nas je u 68. godini

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Hrvatska kazališna, filmska i televizijska glumica Vera Zima preminula je u subotu u Zagrebu u 68. godini života.

Vera Zima, zagrebačka glumica koja je ostvarila brojne filmske, kazališne i televizijske uloge, preminula je u subotu u Zagrebu u 68. godini života.

Pogledaj i ovo Miroslav Ćiro Blažević vječni šarmer Gotovo godinu dana bez legendarnog Ćire Blaževića: ''Čovjek je živ dok se priča o njemu, a o Ćiri će se pričati''

Vera Zima rodom je iz Metkovića. Akademiju dramskih umjetnosti upisala je s 18 godina u Zagrebu. Tada je bila jedna od samo četvero kandidata koji su primljeni na Akademiju, a prijavilo ih se 140.

Na Akademiji je diplomirala 1976. godine. Godinu dana kasnije zapažena je u filmu Mećava redatelja Antuna Vrdoljaka. U Mećavi kojem je glumila s Ivom Gregurevićem, Vinkom Kraljevićem, Slobodanom Perovićem i Fabijanom Šovagovićem...

Među brojnim ulogama i likovima koje je utjelovila, Zima će ostati upamćena i kao Ruža Kosmički iz omiljene serije ''Odmori se, zaslužio si''.

Brojni kolege opraštaju se od velike glumice. ''Adio Vera Zima, neponovljiva. Sada je kompletna podjela nezaboravne predstave 'Čaruga' na nebeskoj sceni, blago anđelima'', napisala je na Facebooku kazališna redateljica Snježana Banović.

Dirljivu poruku napisala je i glumica Dora Lipovčan koja se prisjetila da je Zima bila jedna od prvih partnerica pred kamerom. 

''Naučila me tad brdo trikova koje koristim i danas, a kasnije sam imala sreću još puno vremena provesti s njom po setovima... Ako si imao nju u ekipi znao si da nemaš šanse imati loš dan, čak i ako ga ona ima, nitko to nikad nije osjetio.

Živjela je da uveseljava i pomiruje suprotstavljene energije oko sebe... Falit će jako, jako... Sretno putuj, draga, i hvala ti na svakom osmijehu podrške koje si tako nesebično dijelila baš onda kad je trebalo'', napisala je Lipovčan. 

otišla je Vera Zima 😥 bila mi je jedna od prvih partnerica pred kamerom kad sam ko klinka snimala hrtovu seriju i...

Posted by Dora Lipovčan on Saturday, November 7, 2020

Od Vere se oprostio i Tarik Filipović. Objavio je njezinu crnobijelu fotografiju sa slikom slomljenog srca. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene