Odlazak ljepotice

Još jedan rastanak: Velika zvijezda i seks-simbol Jugoslavije preminula u 74. godini života

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Čuvena glumica Marija Baksa je preminula u 74. godini života.

Zanosna plavuša i velika zvijezda jugoslavenskog filma, glumica Marija Baksa, preminula je u 74. godini u Beogradu gdje je i živjela. 

Pogledaj i ovo Marilyn Monroe (Foto: Instagram) Nesretna ljepotica Holivudska diva ne prestaje fascinirati javnost ni desetljećima nakon svoje smrti, otkrivena njezina intimna pisma

Iako je kraj svog života dočekala u glavnom gradu Srbije, ova zanosna glumica talijanskog porijekla rođena je u Osijeku 1946. godine.

Filmsku karijeru je započela s dvadeset godina glumeći u filmu "Svi bokseri idu u raj", a veliku popularnost je stekla 70-ih godina prošlog stoljeća zbog kontroverznih, erotski nabijenih i slobodnijih uloga koje su joj redatelji dodjeljivali. Publika ju pamti po ulogama u filmovima "Kiklop", "Mlad i zdrav kao ruža" te "Davitelj protiv davitelja". 

Osim u Jugoslaviji, Marija je glumila i u talijanskim i američkim filmovima.

Marija je bila seks simbol Jugoslavije - zanosna plavuša zelenih očiju koju su neki uspoređivali s Avom Gardner i Catherine Deneuve. Bila je san mnogih muškaraca, a imala je i jako velik broj udvarača zbog čega i danas slovi za jednu od najfatalnijih glumica ovih prostora. 

Unatoč brojnim pokušajima raznih muškaraca da ju zavedu, Marija je sudbonosno "da" izgovorila jedino biznismenu Milojku Veljoviću. S njim je dobila i kćer Taritu. Tarita danas živi u Rimu gde je njezina majka provela mnoge godine i bavi se prodajom antikviteta.

Inače, velika ljubav Marije Bakse bila je arhitketurea koju je studirala u Italiji, a do diplome su je dijelila samo dva ispita. Ipak, gluma ju je odvela drugim životnim putem pa nikada nije službeno postala arhitektica. 

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Olivia Culpo (Foto: Instagram) Olivia Culpo (Foto: Instagram) Olivia Culpo (Foto: Instagram) Olivia Culpo (Foto: Instagram) +2 Olivia Culpo (Foto: Instagram) Celebrity Umalo pokazala previše: Lijepoj brineti ne smeta ni muljeviti pijesak dok pozira u mini bikinijima

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene