Što im je?

Kolinje u centru Zagreba: Glumci napravili svinjariju!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zagrepčani su ostali iznenađeni performansom koji je najavio film Ivana Livakovića – 'Svinjari'.

Proteklog vikenda Zagrepčani su ostali iznenađeni najuvrnutijim performansom na Cvjetnom trgu. Senka Bulić, Ivana Roščić, Iva Visković, Marina Redžepović, Miran Kurspahić i Ivica Gunjača su na najljepšem zagrebačkom trgu imali kolinje, čime su šokirali mnogobrojne Zagrepčane. Ovim performansom sa svinjskim odojkom gdje su akteri bili umrljani krvlju se pokazalo da Hrvatska još nije spremna za ovakav film, koji u hrvatska kina stiže u ožujku ove godine te će zasigurno podignuti dosta prašine.

Pogledaj i ovo Ivana Roščić ''imala sam sreću'' Iza naše glumice brojna su postignuća, ali i strašan životni trenutak: ''Hitno sam operirana, oporavak iziskuje svoje''

'Svinjari' su crna turbofolk komedija, koja obrađuje fenomene medijskog senzacionalizma i konstantnog bombardiranja vijestima u kojem se i najozbiljnije, najbolnije teme trivijaliziraju. Prikazuje fenomen medijske manipulacije, masovne histerije, žeđi za slavom i kako će ljudi učiniti sve da zadrže svojih 15 minuta eksponiranosti. Najuvrnutiji hrvatski film ikad, kombinacija je humora Monty Pythona i South Parka za koje je karakteristična parodija, satira i crni humor. Stoga će brojni obožavatelji ovakve vrste humora doći na svoje. Važnu ulogu u filmu osim genijalnih glumaca također igraju kostimi, scenografija i rasvjeta, koji dodatno doprinose šarenilu kojim se htjelo prikazati konstantno bombardiranje vijestima, slikama, senzacijama kojima smo svakodnevno izloženi. U glavnim ulogama se uz spomenute glumce pojavljuje još Ana Maras Harmander, Marin Radman, Damir Poljičak i Nera Stipičević.

Uvrnuta glumačka ekipa i još uvrnutiji redatelj, Ivan Livaković kojeg su brojni filmski kritičari nazvali enfant terrible hrvatske kinematografije, izvrsna su pozivnica da se s prvim danima proljeća uputite u u najbliže kino i svjedočite buntovnom iskoraku hrvatske kinematografije.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene