Planiraju žalbu

'FAŠIZMU NEMA MJESTA U NAŠEM DRUŠTVU' Thompson zabranjen u Švicarskoj!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Koncert Marka Perkovića Thomspona otkazan je. Pjevač je trebao nastupati u Schlierenu.

Predstavnik švicarske kantonalne vlade potvrdio je odluku gradskog vijeća grada Schlierena s kraja srpnja kojom se zabranjuje koncert Marka Perkovića Thompsona, koji je trebao u tom gradiću pored Zuericha biti održan 3. rujna, priopćila je uprava grada Schlierena koju u petak prenose švicarski mediji.

Pogledaj i ovo Marko Perković Thompson poslije teškog perioda Nakon dugo vremena osvanula Thompsonova fotografija, objavio ju je Boris Rogoznica, i to posebnim povodom

'Organizator koncerta, tvrtka Cronight žalila se na odluku gradskog vijeća Schlierena predstavniku kantonalne vlade u okrugu Dietikon koji je, međutim, potvrdio odluku o zabrani', priopćio je grad Schlieren.

Predstavnik organizatora, tvrtke Cronight, izjavio je za Hinu kako razmišljaju o žalbi pri Upravnom sudu, ali da ne polažu puno nade u uspjeh.

'To je politička odluka', rekao je jedan predstavnik Cronighta koji je htio ostati neimenovan.

Tvrtka Cronight se prije toga u izjavi za dnevnik Neue Zueriche Zeitung požalila kako zbog zabrane koncerta 'trpe financijsku štetu'.

Neue Zuericher Zeitung u istom članku navodi kako Thompson 'uvijek iznova' upada u oči zbog 'ultra-nacionalističkih svjetonazora' i 'veličanja fašističkog režima ustaša'.



Grad Schlieren je izrazio zadovoljstvo odlukom kantonalnih vlasti.

'Ova odluka je potvrda da je grad ispravno odvagao privatne i javne interese i da temeljna prava nisu prekršena', stoji u priopćenju grada Schlierena.

Grad je prvobitno zabranio nastup Thompsona iz bojazni po javnu sigurnost te da bi 'pojedine grupe ili osobe' mogle pokušati ometati nastup.

Odluku kantonalnih vlasti pozdravila je i organizacija Juso, mladež Socijaldemokratska stranke Švicarske (SP) koja je i pokrenula postupak zabrane Thompsonovog koncerta.

"Čestitamo gradu Schlierenu na hrabroj odluci da zabrani ovaj nastup i tako obrani demokratske vrijednosti. Fašizmu nema mjesta u našem društvu", izjavila je potpredsjednica Mladeži SP-a za kanton Zuerich Nina Huesser.

Thompsonu su već i prije po Švicarskoj, ali i u Njemačkoj bili zabranjivani koncerti zbog "opasnosti po javni red i mir". (HINA)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene